Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανίχνευση νοθείας στα ψάρια και θαλασσινά με χρήση του τελομερούς μήκους ως δείκτη αυθεντικότητας

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / ΒιβλίαΑνίχνευση νοθείας στα ψάρια και θαλασσινά με χρήση του τελομερούς μήκους ως δείκτη αυθεντικότητας
spot_img

Μια νέα ανασκόπηση προτείνει τη χρήση του τελομερούς μήκους (TL) ως δείκτη γνησιότητας που θα μπορούσε να παρέχει μια εναλλακτική μέθοδο για τη διαφοροποίηση των δειγμάτων ψαριών και θαλασσινών ή τον εντοπισμό απάτης.

Λαμβάνοντας υπόψη τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό περιστατικών νοθείας ψαριών και θαλασσινών με οικονομικά κίνητρα χρησιμοποιώντας ακόμη πιο εξελιγμένες μεθόδους για να ξεπεραστούν οι τρέχοντες δείκτες αυθεντικότητας, η ανάγκη αναγνώρισης νέων δεικτών αυθεντικότητας καθίσταται απαραίτητη.

Το TL των ψαριών και των θαλασσινών εξαρτάται από τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά (π.χ. φύλο, ηλικία) και τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα (π.χ. θερμοκρασία, ποιότητα νερού) στα οποία εκτίθενται. Ως εκ τούτου, τόσο οι άγριοι θαλάσσιοι πληθυσμοί όσο και οι πληθυσμοί των γλυκών υδάτων που καταλαμβάνουν διαφορετικούς οικοτόπους γεωγραφικής προέλευσης, ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά λόγω των περιβαλλοντικών ενδείξεων που τους επηρεάζουν.

Επιπλέον, η εφαρμογή διαφόρων πρακτικών εκτροφής στην υδατοκαλλιέργεια, όπως τα διαφορετικά επίπεδα πυκνότητας των ψαριών και των θαλασσινών και ο αυξημένος θόρυβος του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές ενδείξεις που αφορούν συγκεκριμένες τοποθεσίες, θα μπορούσαν να επηρεάσουν το TL, παρέχοντας στις ρυθμιστικές αρχές πολύτιμες πληροφορίες διακρίνοντας τους άγριους από τους εκτρεφόμενους πληθυσμούς και τους βιολογικούς από τους συμβατικούς.

Στην νέα αυτή ανασκόπηση συζητούνται οι επιπτώσεις τόσο των περιβαλλοντικών συνθηκών όσο και των μεμονωμένων χαρακτηριστικών στην τελομερή σταθερότητα των τελομερών ψαριών και θαλασσινών, προτείνοντας την TL ως πιθανό δείκτη αυθεντικότητας προοπτικής που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της νοθείας ψαριών και θαλασσινών.

Για να διαβάσετε την ανασκόπηση, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο