Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απολύσεις εργαζομένων στον Σουηδικό Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑπολύσεις εργαζομένων στον Σουηδικό Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων
spot_img

Ο Σουηδικός Οργανισμός Τροφίμων μειώνει το προσωπικό λόγω μείωσης της κρατικής επιχορήγησης.

Ο Σουηδικός Οργανισμός Τροφίμων αποφάσισε να μειώσει το προσωπικό κατά 73 συνολικά άτομα ως αποτέλεσμα της εξοικονόμησης πόρων σε λειτουργίες και οικονομικά. Μετά τις συνταξιοδοτήσεις και άλλες αποχωρήσεις, ο αριθμός των απολύσεων μειώθηκε σε 20 άτομα. Όταν ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις συνεργασίας τον Ιούνιο, η ανάγκη μείωσης του αριθμού των εργαζομένων συνολικά ήταν 93 άτομα.

- Advertisement -

Τα μέτρα προσαρμογής οφείλονται στο γεγονός ότι οι δαπάνες του Σουηδικού Οργανισμού Τροφίμων κατά τα έτη 2024–2028 είναι μεγαλύτερες από τους πόρους που διατίθενται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και της εσωτερικής χρηματοδότησης. Τα μέτρα προσαρμογής έχουν στόχο να τεθούν τα οικονομικά του οργανισμού σε βιώσιμη βάση.

Περίπου χίλιοι ειδικοί εργάζονται σε διάφορους τομείς στη Σουηδική Υπηρεσία Τροφίμων, σε περίπου 20 περιοχές της χώρας. Το δίκτυο των χώρων της δημόσιας υπηρεσίας παραμένει αμετάβλητο. Η καθαρή χρηματοδότηση για τα γενικά έξοδα του Σουηδικού Οργανισμού Τροφίμων το 2024 είναι περίπου 79,5 εκατομμύρια ευρώ και η πρόβλεψη μείωσης του προϋπολογισμού είναι περίπου 10% τοις εκατό τα επόμενα χρόνια.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των εξόδων η δημόσια διοίκηση – σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση- μπόρεσε να μειώσει τις συνέπειες για το προσωπικό μειώνοντας το κόστος. Έγινε εξοικονόμηση, μεταξύ άλλων, με τη μείωση των επενδύσεων, της αγοράς υπηρεσιών, του κόστους μετακίνησης, των επαγγελματικών χώρων, ενώ δεν αναπληρώνονται οι κενές θέσεις. Επιπλέον, η Σουηδική Υπηρεσία Τροφίμων μειώνει και εξορθολογίζει τις λειτουργίες σε όλα τα μέρη του οργανισμού. Τα μέτρα προσαρμογής περιλαμβάνουν επίσης αλλαγές στα καθήκοντα του προσωπικού.

Η απόλυση του προσωπικού πραγματοποιείται με τον τρόπο που είχε προβλεφθεί. Όλο το προσωπικό απολύεται σταδιακά στο τέλος του έτους για δύο εβδομάδες κάθε φορά, με εξαίρεση τις εργασίες επιθεώρησης κρέατος σε σφαγεία και εγκαταστάσεις. Η περίοδος απόλυσης ξεκίνησε στις 30.9.2024 και θα έχει ολοκληρωθεί έως την 1.12.2024.

Ο Οργανισμός προειδοποίησε το κοινό ότι οι απολύσεις και οι προσαρμογές των λειτουργιών επηρεάζουν αναπόφευκτα το επίπεδο υπηρεσιών ωστόσο, προσπαθεί να εξυπηρετεί τους πελάτες όσο το δυνατόν καλύτερα παρά τις αλλαγές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα