Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απορρίφθηκαν στα ελληνικά σύνορα φιστίκια, σουσάμι και ρύζι από Αίγυπτο και Ινδία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑπορρίφθηκαν στα ελληνικά σύνορα φιστίκια, σουσάμι και ρύζι από Αίγυπτο και Ινδία
spot_img

4 ειδοποιήσεις σήμερα από την Ελλάδα στο RASFF.

Σήμερα οι Ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για κίνδυνο στα τρόφιμα (RASFF) για εισαγόμενα από την Αίγυπτο φιστίκια, τα οποία δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας και ασφάλειας τροφίμων. Το φορτίο με τα φιστίκια κρατήθηκε από τις αρχές.

Επίσης οι αρχές δέσμευσαν ρύζι από την Ινδία στο οποίο εντοπίστηκε υψηλή ποσότητα του φυτοφαρμάκου Chlorpyrifos, σουσάμι από την Ουγκάντα λόγω απουσίας απαραίτητων πιστοποιητικών καθώς και ένα άλλο φορτίο με σουσάμι από την Ινδία στο οποίο εντοπίστηκε το επικίνδυνο βακτήριο σαλμονέλα με την επισήμανση κινδύνου για τους καταναλωτές “σοβαρός”.

Οι εθνικές αρχές διενεργούν ελέγχους στα σύνορα της ΕΕ προκειμένου να διασφαλίζεται ότι τα τρόφιμα και τα ζώα που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Κατά τη διάρκεια των επίσημων ελέγχων εκτός από την παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών και φυτοφαρμάκων, εξετάζονται και οι διαδικασίες, τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα, οι απαραίτητοι τρόποι και τόποι διενέργειάς τους καθώς και οι ειδικές τελωνειακές απαιτήσεις, προκειμένου, τα κομιζόμενα στην ΕΕ αγαθά να λάβουν τον κατάλληλο προορισμό, πληρώντας τις προδιαγραφές της νομοθεσίας υγείας, ασφάλειας και προστασίας της ΕΕ στα εν λόγω θέματα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο