Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφική Διαφάνεια: Προς υποχρεωτική επισήμανση διατροφικών στοιχείων στο μπροστινό μέρος των συσκευασιών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιατροφική Διαφάνεια: Προς υποχρεωτική επισήμανση διατροφικών στοιχείων στο μπροστινό μέρος των συσκευασιών
spot_img

CSPI και FDA παίρνουν πρωτοβουλία για σαφείς ετικέτες σε τρόφιμα

Το Κέντρο Επιστήμης για το Δημόσιο Συμφέρον (CSPI) στις ΗΠΑ καλεί το κοινό να επικοινωνήσει με τον FDA ώστε να υποστηρίξει τη θέσπιση υποχρεωτικής επισήμανσης στο μπροστινό μέρος των συσκευασιών τροφίμων. Το CSPI πιστεύει ότι σαφείς και ευδιάκριτες πληροφορίες για θρεπτικά στοιχεία, όπως πρόσθετα σάκχαρα, θερμίδες και λιπαρά, θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές.

- Advertisement -

Ο FDA έχει προτείνει ένα σχέδιο ετικέτας που δείχνει την ποσοστιαία ημερήσια τιμή του προϊόντος (% DV) για κορεσμένα λιπαρά, νάτριο και πρόσθετα σάκχαρα και υποδεικνύει εάν το προϊόν είναι “χαμηλό”, “μέτριο” ή “υψηλό” σε κάθε συστατικό.

Το προτεινόμενο σύστημα διατροφικής επισήμανσης στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας του FDA θα ενημερώνει τους καταναλωτές πότε τα προϊόντα έχουν υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών, νατρίου και πρόσθετων σακχάρων. Η εστίασή του σε αυτά τα τρία θρεπτικά συστατικά που πρέπει να περιοριστούν είναι σημαντική, επειδή οι περισσότεροι Αμερικανοί καταναλώνουν περισσότερα κορεσμένα λίπη, νάτριο και πρόσθετα σάκχαρα από αυτά που συνιστώνται από τις Διατροφικές Κατευθυντήριες γραμμές – εν μέρει λόγω του φτωχού θρεπτικού περιεχομένου των συσκευασμένων τροφίμων.

Οι πολίτες καλούνται να υπογράψουν σε ψήφισμα ώστε ο FDA να επιβάλει ετικέτες στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας βασισμένες σε στοιχεία που θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα