Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας στις ΗΠΑ, υπάρχουν 155 κρούσματα που αναγνωρίστηκαν ως μέρος μιας επιδημίας Salmonella Thompson, η οποία εντοπίστηκε σε θαλασσινά που παράγονται από μια εταιρεία στο Ντένβερ. Το CDC ανέφερε ότι 19 άτομα ήταν τόσο άρρωστα που έπρεπε να εισαχθούν σε νοσοκομεία. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών ζουν στην περιοχή του Ντένβερ.
Το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας αναφέρει επίσης ότι έχουν βρεθεί 13 απομονωθέντα στελέχη και σε προϊόντα. Η πηγή της επιδημίας προέρχεται από τα προϊόντα της εταιρείας Northeast Seafood Products. Η εταιρεία έκλεισε προσωρινά και είχε ανακαλέσει προϊόντα από εστιατόρια, καθώς και από τα σούπερ μάρκετ Albertsons, Safeway και Sprouts στο Κολοράντο.
Τα ανακαλούμενα προϊόντα είναι:
- Βακαλάος
- Πεσκανδρίτσα
- Πέστροφα με κόκαλα
- Σφυρίδα
- Λυθρίνι
- Κόκκινος μπακαλιάρος
- Πέρκα του ωκεανού
- Γάδος Ειρηνικού
- Ιππόγλωσσα
- Σολομός Coho
- Μερίδες σολομού Ατλαντικού
- Λυθρίνι σε λωρίδες
- Τιλάπια
- Φιλέτο σολομού
- Γλώσσα ειρηνικού
- Λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας
Η πλειοψηφία των ανθρώπων αρρώστησε μεταξύ 27 Ιουνίου και 7 Σεπτεμβρίου.
Κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας κάνουν διερευνητικές συνεντεύξεις από ανθρώπους σχετικά με τα τρόφιμα που κατανάλωσαν την εβδομάδα πριν αρρωστήσουν. Μεταξύ των 62 ατόμων που ερωτήθηκαν, οι 51 ανέφεραν ότι έτρωγαν θαλασσινά. Ορισμένοι ασθενείς ανέφεραν ότι έτρωγαν μια ποικιλία θαλασσινών, τόσο ωμά, σε σούσι, όσο και μαγειρεμένα.
Ο πραγματικός αριθμός ασθενών σε μια επιδημία είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος από τον αριθμό που αναφέρθηκε και η επιδημία μπορεί να μην περιορίζεται στις πολιτείες με γνωστές περιπτώσεις ασθενειών, σύμφωνα με το CDC. Αυτό οφείλεται στο ότι πολλοί άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς ιατρική φροντίδα και δεν εξετάζονται για Salmonella. Επιπλέον, οι πρόσφατες ασθένειες μπορεί να μην έχουν ακόμη αναφερθεί, καθώς συνήθως χρειάζονται 3 έως 4 εβδομάδες για να προσδιοριστεί εάν ένα άρρωστο άτομο είναι μέρος μιας επιδημίας.
Σχετικά με τις λοιμώξεις από Salmonella
Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με βακτήρια της Salmonella, συνήθως δεν μοιάζουν με χαλασμένα. Ο καθένας μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από Salmonella, αλλά τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εύθραυστο, σύμφωνα με το CDC.
Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Oι υγιείς ενήλικες, είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή που οι ασθενείς θα πρέπει να νοσηλευτούν.
Οι ηλικιωμένοι ενήλικες, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καρκινοπαθείς, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και σοβαρές, μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, όπως αναφέρει το Food Safety News.
Είναι δυνατόν για μερικούς ανθρώπους να μολυνθούν από τα βακτήρια και να μην αρρωστήσουν ή να παρουσιάσουν συμπτώματα, αλλά να εξακολουθούν να είναι σε θέση να μεταδώσουν τη μόλυνση σε άλλους.