ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔηλητηριασμένα μπισκότα έδωσαν σε 233 παιδιά νηπιαγωγείου - Κατέληξαν στο νοσοκομείο με...

Δηλητηριασμένα μπισκότα έδωσαν σε 233 παιδιά νηπιαγωγείου – Κατέληξαν στο νοσοκομείο με υψηλά επίπεδα μολύβδου – 8 συλλήψεις

5 λεπτά ανάγνωσης

Το προσωπικό χρησιμοποίησε χρωστικές απαγορευμένες για τρόφιμα και αγορασμένες από το διαδίκτυο – Πόνοι στο στομάχι, ναυτία και μαύρα δόντια, τα πρώτα συμπτώματα της δηλητηρίασης εκατοντάδων παιδιών

Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν οκτώ ανθρώπους αφότου 233 μαθητές ενός νηπιαγωγείου που αρρώστησαν στην επαρχία Γκανσού στο βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας βρέθηκε ότι είχαν μη φυσιολογικά υψηλά επίπεδα μολύβδου στο αίμα τους, μετέδωσε σήμερα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας. Από αυτά τα παιδιά, 201 νοσηλεύονται. Τα παιδιά πήγαιναν σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην πόλη Τιανσούι της Γκανσού, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2022 και είχε 251 μαθητές, μετέδωσε το CCTV.

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Βακτηριακή μόλυνση σε εμφιαλωμένο νερό ιδιωτικής ετικέτας μεγάλου σουπερμάρκετ – Η ανακοίνωση ανάκλησης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς να διαλέξετε το καλύτερο ψητό κοτόπουλο από το σούπερ μάρκετ

- Advertisement -
Εγγραφείτε και εσείς στα FEA 2025 και ελάτε να γράψουμε ΜΑΖΙ μια ιστορία, που αξίζει να ειπωθεί!

Το ίδιο μέσο πρόσθεσε ότι οι ερευνητές βρήκαν ίχνη μολύβδου στο φαγητό που είχε σερβιριστεί στα παιδιά. Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για πιθανή δηλητηρίαση από μόλυβδο από μπισκότα. Τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης Jimu και The Cover, επικαλούμενα γονείς, ανέφεραν ότι στα συμπτώματα που εμφάνισαν τα παιδιά περιλαμβάνονται στομαχόπονος, πόνος στα πόδια, απώλεια όρεξης και απώλεια μαλλιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Νέο πρόστιμο σε ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (Ασπροβάλτα) – Τι εντόπισαν ελεγκτές κατά την αγορά 20 προϊόντων

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | 6 ενδείξεις ότι ετοιμάζεστε να φάτε σε… “τουριστοπαγίδα”!

Σύμφωνα με το CCTV, οι αρχές εξακολουθούν να διενεργούν έρευνες στο προσωπικό του νηπιαγωγείου, περιλαμβανομένου του διευθυντή και του νομικού εκπροσώπου του, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ένας διευθυντής τέθηκε υπό κράτηση μαζί με επτά άλλα πρόσωπα ενώ δύο άλλα αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση εν αναμονή της δίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται παξιμάδια μολυσμένα με έντομα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς θα απομακρύνετε αποτελεσματικά τα αγριόχορτα από τους αρμούς σε βεράντες και αυλές χωρίς χημικά

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να καθορίσει λεπτομέρειες για τα στοιχεία επικοινωνίας του σχολείου ούτε να διακριβώσει με ανεξάρτητο τρόπο τις πληροφορίες. Ένας γονέας δήλωσε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι ορισμένοι από τους μαθητές είχαν εμφανίσει πόνους στο στομάχι και ναυτία και ότι κάποιων παιδιών μαύρισαν τα δόντια. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι τα δείγματα που συλλέχθηκαν από κέικ χουρμάδων και λουκανικοπιτάκια καλαμποκιού περιείχαν περισσότερες από 2.000 φορές τη μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα μολύβδου στα τρόφιμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σύκα: Εκπληκτικό εύρημα των επιστημόνων δείχνει πως δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά κάνουν και ένα “περίεργο” πράγμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γιατί ΔΕΝ πρέπει να βάζουμε αλάτι στη ντομάτα – Βοτανολόγος εξηγεί

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η σχολική διύθυνση είχε επιτρέψει στο προσωπικό της κουζίνας να προετοιμάζει φαγητό χρησιμοποιώντας χρωστικές ουσίες αγορασμένες διαδικτυακά. Αυτές αργότερα διαπιστώθηκε ότι περιείχαν μόλυβδο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου δικτύου, η συσκευασία που περιείχε τις χρωστικές έφερε σαφή ένδειξη ότι δεν πρέπει να καταναλώνονται.

“Το περιστατικό έχει προκαλέσει σωματική και ψυχική βλάβη στα παιδιά και στους γονείς του νηπιαγωγείου Πεϊξίν και λυπούμαστε όλοι. Θα διδαχτούμε σημαντικά μαθήματα”, μετέδωσε το δίκτυο επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλείται παιδικό σαμπουάν που έχει λήξει από το… 2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τρόφιμα από αυτόματους πωλητές: Πόσο ασφαλή είναι;

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Κίνα έχει βιώσει πολλά διατροφικά σκάνδαλα. Η ασφάλεια των τροφίμων έχει βελτιωθεί στη χώρα έπειτα από μια σειρά σκανδάλων, περιλαμβανομένου εκείνου του 2008 με βρεφικό γάλα που περιείχε μελαμίνη, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο έξι βρεφών υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιεύθηκε πέρυσι, η οποία αποκάλυψε ότι μαγειρικό λάδι είχε χυθεί σε δοχεία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά καυσίμων, προκαλώντας οργή στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές που διεξήχθησαν το 2022 διαπίστωσαν ότι τα ζητήματα ασφαλείας ήταν συχνότερα στη βιομηχανία της τροφοδοσίας και των αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με ρεπορτάζ των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γεύμα – δηλητήριο σε εστιατόριο ξεκλήρισε οικογένεια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κίνδυνος από σταφυλόκοκκο σε μπέικον – Προκαλεί έντονους εμετούς και στομαχικές διαταραχές λίγες ώρες μετά την κατανάλωση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται παξιμάδια μολυσμένα με έντομα

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ρύζι βρέθηκε συχνότερα με αρσενικό και κάδμιο, σύμφωνα με 1.734 ευρωπαϊκές ειδοποιήσεις σε διάστημα 21 ετών

Μελέτη που ανέλυσε ειδοποιήσεις του ευρωπαϊκού συστήματος RASFF την περίοδο 2002-2023 καταγράφει τα συχνότερα προβλήματα στο ρύζι, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μυκοτοξίνες έως βαρέα μέταλλα και μη εγκεκριμένους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

Σωρεία παραβάσεων ασφάλειας τροφίμων σε μεγάλο αρτοποιείο – Η προειδοποιητική επιστολή των Αρχών

Η υπόθεση φωτίζει τις απαιτήσεις που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων

PFAS στο πόσιμο νερό: Η αόρατη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – Τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Δρ Έρη Μπιζάνη εξηγεί ποια είναι η πραγματική εικόνα σήμερα για τα PFAS στο πόσιμο νερό της Ελλάδας, τι δείχνουν οι διαθέσιμες μετρήσεις και ποιες περιοχές απαιτούν αυξημένη επιτήρηση.