Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΔΩΔΩΝΗ: Διευκρινίσεις για την ανάκληση των φυτικών επιδορπίων Plant’d

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔΩΔΩΝΗ: Διευκρινίσεις για την ανάκληση των φυτικών επιδορπίων Plant’d
spot_img

Ανιχνεύτηκε σε υψηλά επίπεδα η ουσία Chlorane στην πρώτη ύλη μπιζελιού που χρησιμοποιείται στα φυτικά επιδόρπια της ΔΩΔΩΝΗ

Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την προληπτική ανάκληση των φυτικών επιδορπίων «Plant’d» λόγω ποιοτικής απόκλισης σε πρώτη ύλη (πρωτεΐνη μπιζελιού) την οποία προμηθεύεται από τρίτο, και χρησιμοποιείται στη παρασκευή φυτικού προϊόντος.

   Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, έπειτα από στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στο ευρωπαϊκό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF).

   Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάκληση αφορά στα φυτικά επιδόρπια με την επωνυμία «ΔΩΔΩΝΗ Plant’d» και συγκεκριμένα τους κωδικούς Plant’d Βρώμη (με ημερομηνίες λήξης 5/7/22, 10/7/22, 19/7/22 και 2/8/22), Plant’d με Βανίλια (με ημερομηνίες λήξης 5/7/22, 10/7/22, 19/7/22 και 2/8/22), Plant’d με Μήλο και Κανέλα (με ημερομηνίες λήξης 5/7/22, 10/7/22, 19/7/22 και 2/8/22).

   Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το εν λόγω προϊόν, καλούνται να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στα σημεία από τα οποία το αγόρασαν, ενώ για οποιαδήποτε απορία μπορούν να καλέσουν την Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της εταιρείας στο 2142147100, ή να επικοινωνήσουν με το info@dodoni.eu.

   Επίσης, διευκρινίζεται ότι «η ποιοτική απόκλιση, αφορά σε φυτική πρώτη ύλη προμηθευτή, ο οποίος δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Η εν λόγω πρώτη ύλη χρησιμοποιείται ως συστατικό στην παραγωγή φυτικών προϊόντων, και σε αυτήν ανιχνεύθηκε ουσία σε μεγαλύτερη συγκέντρωση από τα επιτρεπτά όρια που ισχύουν εντός ΕΕ. Ένα γεγονός που δεν επηρεάζει μόνο τα δικά μας προϊόντα, αλλά και επώνυμα προϊόντα λοιπών ευρωπαϊκών βιομηχανιών τροφίμων».

   Η ΔΩΔΩΝΗ με υπευθυνότητα και συνέπεια ως προς το διαρκή ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων της, συνεργάζεται από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του ζητήματος με τις αρμόδιες αρχές, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. 
 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο