Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Ετοιμότητα αντιμετώπισης κρίσεων με προσομοίωση φανταστικού σεναρίου

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνEFSA: Ετοιμότητα αντιμετώπισης κρίσεων με προσομοίωση φανταστικού σεναρίου
spot_img

Πόσο είναι προετοιμασμένες οι χώρες της ΕΕ και η EFSA για την άμεση αντιμετώπιση μόλυνσης τροφίμων από βαρέα μέταλλα.

Κατά τη διάρκεια του 2022, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) διοργάνωσε 2 εκδηλώσεις κατάρτισης για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κρίσεων: Στην 1η εκδήλωση συμμετείχαν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και οι υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες και ορίστηκε η κατάρτιση για την ετοιμότητα αντιμετώπισης εξωτερικών κρίσεων ή ECPT· Η άλλη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους συναδέλφους της EFSA και είχε το ίδιο αντικείμενο.

Ο επιλεγμένος επιστημονικός τομέας και για τις δύο εκπαιδευτικές εκδηλώσεις ήταν η χημική μόλυνση, με ένα φανταστικό σενάριο που επικεντρώνεται στη μόλυνση από βαρέα μέταλλα ενός τροφίμου που αποτέλεσε το επίκεντρο για τα στοιχεία άσκησης προσομοίωσης κατά τη διάρκεια και των δύο εκδηλώσεων. Η εκτός έδρας εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Βουλγαρικό Κέντρο Αξιολόγησης Κινδύνων για την Τροφική Αλυσίδα (RACFC) και πραγματοποιήθηκε σε διάστημα 3 ημερών στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Η εσωτερική εκδήλωση ήταν μια ημερήσια συνεδρίαση στα γραφεία της EFSA στην Πάρμα της Ιταλίας. Ο ανάδοχος κατάρτισης σε κρίσεις της EFSA, Instinctif Partners, συνδιοργάνωσε και τις δύο εκδηλώσεις. Εκτός από τα στοιχεία άσκησης προσομοίωσης, και οι δύο εκδηλώσεις περιλάμβαναν επίσης ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με τη χημική μόλυνση της τροφικής αλυσίδας, διευκόλυνε τις συζητήσεις σχετικά με θέματα αντιμετώπισης κρίσεων, καθώς και πρακτική κατάρτιση και πρόβες σχετικά με τα εργαλεία και/ή τις διαδικασίες της EFSA. Οι στόχοι κάθε εκδήλωσης επιτεύχθηκαν, με βάση τα καταγεγραμμένα αποτελέσματα και την ανατροφοδότηση που παρείχαν οι συμμετέχοντες σε έρευνα αξιολόγησης που ολοκληρώθηκε στο τέλος κάθε εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο