Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φρέσκος βασιλικός ευθύνεται για 12 τροφικές δηλητηριάσεις στις ΗΠΑ

Μόλυνση 12 ατόμων από σαλμονέλα σε βιολογικό βασιλικό

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΦρέσκος βασιλικός ευθύνεται για 12 τροφικές δηλητηριάσεις στις ΗΠΑ
spot_img

Έρευνα επιδημίας σαλμονέλωσης από φρέσκο βιολογικό βασιλικό.

O Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων καθώς και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν ασθένειες σε μια πολυπολιτειακή επιδημία λοιμώξεων από Salmonella Typhimurium που συνδέονται με βιολογικό βασιλικό της εταιρίας Infinite Herbs συσκευασμένο σε συσκευασία clamshell 2,5 oz, ο οποίος πωλείται στα καταστήματα Trader Joe στις 30 πολιτείες.

Με βάση τις επιδημιολογικές πληροφορίες που συλλέχθηκαν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών , έχουν αναφερθεί συνολικά 12 άτομα που μολύνθηκαν από το στέλεχος της σαλμονέλας από επτά πολιτείες. Ένα από τα θύματα χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Επτά από τις οκτώ περιπτώσεις ανέφεραν έκθεση σε φρέσκο βιολογικό βασιλικό που αγοράστηκε από τη Trader Joe’s πριν αρρωστήσουν. Επιπλέον, τα δεδομένα παρακολούθησης που συνέλεξε ο Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων προσδιόρισαν ότι η Infinite Herbs, LLC, στο Μαϊάμι της Φλόριντα, ήταν ο βασικός προμηθευτής των συσκευασιών 70 γραμμαρίων βιολογικού βασιλικού που πωλούνταν στα καταστήματα της Trader Joe.

Ως απάντηση σε αυτήν την έρευνα, η Trader Joe’s αφαίρεσε οικειοθελώς όλους τους βιολογικούς βασιλικούς Infinite Herbs που είναι συσκευασμένοι σε συσκευασία 70 γραμμαρίων από τα καταστήματά της και αυτό το προϊόν δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί η πηγή μόλυνσης και εάν πρόσθετα προϊόντα συνδέονται με ασθένειες. O Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων θα ενημερώσει σχετικά εάν καταστούν διαθέσιμες πρόσθετες πληροφορίες για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Η σαλμονέλωση, εμφανίζεται συνήθως μέσα σε 12 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και συνήθως διαρκεί τέσσερις έως επτά ημέρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρές λοιμώξεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο