Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φυτό Tara: “Πράσινο φως” για τη χρήση του κόμμι από τον FDA να και έχει απαγορευτεί η χρήση του αλεύρου Tara

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΦυτό Tara: "Πράσινο φως" για τη χρήση του κόμμι από τον FDA να και έχει απαγορευτεί η χρήση του αλεύρου Tara
spot_img

Το κόμμι Tara προέρχεται από το ίδιο φυτό από το οποίο προέρχεται η “μη ασφαλής” φυτική πρωτεΐνη.

Πρόσφατα ο FDA ανακοίνωσε την απόφασή του ότι το αλεύρι Tara δεν πληροί τα πρότυπα GRAS στην ανθρώπινη διατροφή και αποτελεί μη εγκεκριμένο πρόσθετο τροφίμων.

- Advertisement -

Εκτός από τη χρήση καθαρού κόμμεως Tara ως πηκτωματοποιητή και σταθεροποιητή σε τρόφιμα σε μικρή ποσότητα, δεν υπάρχει ούτε μια δημοσίευση που να υποδεικνύει την ασφαλή χρήση του φυτού Tara σε οποιαδήποτε μορφή στη διατροφή.

Το κόμμι Tara είναι ένας φυσικός υδροκολλοειδής πολυσακχαρίτης υψηλού μοριακού βάρους. Αποτελείται από μονάδες γαλακτάνης και μαννάνης που συνδυάζονται μέσω γλυκοζιτικών δεσμών. Μπορεί να περιγραφεί χημικά ως γαλακτομαννικό όπως το γκουάρ και το κόμμι χαρουπιού. Στις ΗΠΑ, έχει λάβει το καθεστώς GRAS από τον FDA.

Αν το αλεύρι Tara δεν είναι ασφαλές προς χρήση, τι ισχύει με το κόμμι;

Επειδή το κόμμι Tara προέρχεται από διαφορετικό μέρος του φυτού, είναι εντελώς διαφορετικό από το “μη ασφαλές” αλεύρι, διευκρίνισε ο FDA.

Συμπληρωματικά, το κόμμι Tara πληροί πλήρως όλες τις προδιαγραφές που περιγράφονται στον Κώδικα Χημικών Προϊόντων Τροφίμων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στα τρόφιμα όπως περιγράφεται στο Ομοσπονδιακό Μητρώο, εκτός από τους φαρμακευτικούς σκοπούς που περιγράφονται στη Φαρμακοποιία των ΗΠΑ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα