Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

4,2 τόνοι σαλάμι ανακλήθηκαν λόγω αδήλωτου… αυγού!

ΑρχικήΝέα4,2 τόνοι σαλάμι ανακλήθηκαν λόγω αδήλωτου... αυγού!
spot_img

Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ανάκληση έτοιμου για κατανάλωση προϊόντος σαλαμιού, λόγω παρουσίας αδήλωτου στην επισήμανση αλλεργιογόνου συστατικού.

Η Creminelli Fine Meats, με έδρα στο Σωλτ Λέηκ Σίτυ των ΗΠΑ, ανακαλεί περίπου 4.207 κιλά έτοιμων προς κατανάλωση (RTE) sticks σαλάμι παρμεζάνας λόγω λανθασμένης επισήμανσης και αδήλωτου αλλεργιογόνου, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSIS, το προϊόν περιέχει λυσοζύμη αυγών, μια πρωτεΐνη ασπραδιού αυγού και γνωστό αλλεργιογόνο, το οποίο δεν δηλώνεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Το sticks σαλάμι RTE με είδη παρμεζάνας συσκευάστηκαν σε διάφορες ημερομηνίες από τις 26 Οκτωβρίου 2021 έως τις 26 Απριλίου 2022, σε πλαστικές συσκευασίες που αναφέρουν την ονομασία “CREMINELLI FINE MEATS σαλάμι minis UNCURED ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΑΛΑΜΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ” με ημερομηνίες λήξης από 06/18/22 έως 12/09/22.

Αυτά τα είδη διανεμήθηκαν σε καταστήματα λιανικής πώλησης στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια, το Κολοράντο, τη Φλόριντα, τη Τζόρτζια, το Ιλινόις, τη Μασαχουσέτη και τη Γιούτα και πωλήθηκαν on-line σε εθνικό επίπεδο.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε από το προσωπικό επιθεώρησης κατά τη διάρκεια μιας συνήθους αναθεώρησης επαλήθευσης ετικετών. Η λυσοζύμη του ασπραδιού αυγού, συστατικό του τυριού παρμεζάνας, δεν δηλώνεται στην ετικέτα του τελικού προϊόντος.

Μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης, δεν είχαν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο