Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

McDonald’s: Αυξάνονται τα θύματα του burger- Μπορεί να είναι περισσότεροι από 2.500 σύμφωνα με εκτιμήσεις

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνMcDonald's: Αυξάνονται τα θύματα του burger- Μπορεί να είναι περισσότεροι από 2.500 σύμφωνα με εκτιμήσεις
spot_img

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων ασθενών στην επιδημία E. coli από τα Burger της McDonald’s ξεπέρασε τους 100.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ FDA, το CDC και οι κρατικοί εταίροι συνεχίζουν τη διερεύνηση της επιδημίας E. coli O157:H7 που συνδέεται με ψιλοκομμένα κρεμμύδια που σερβίρονται σε μπιφτέκια Quarter Pounder σε εστιατόρια McDonald’s. Σήμερα ο FDA ανακοίνωσε αύξηση των τροφικών δηλητηριάσεων που από 90 έφτασαν τους 104.  Από τα 98 άτομα για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες, 34 έχουν νοσηλευτεί και 4 άτομα ανέπτυξαν HUS, μια σοβαρή πάθηση που μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια. Ένας ηλικιωμένος στο Κολοράντο έχασε τη ζωή του.

Πιθανότατα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άρρωστοι που βρίσκονται στη λίστα επιβεβαιωμένων ασθενών. Σύμφωνα με τις αρχές για κάθε επιβεβαιωμένο ασθενή που έχει μολυνθεί με E. Coli O157:H7 υπάρχουν 26 που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, συνεπώς τα θύματα μπορεί να έχουν ξεπεράσει τις 2.500!. Αυτό συμβαίνει επειδή μερικοί άνθρωποι δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια και άλλοι δεν ελέγχονται ειδικά για E. coli.

Από τα 81 άτομα που ερωτήθηκαν, τα 80 (99%) ανέφεραν ότι έφαγαν στα McDonald’s. 75 άτομα μπόρεσαν να θυμηθούν συγκεκριμένα είδη μενού που έφαγαν στα McDonald’s. Και 63 από τα 75 άτομα (84%) ανέφεραν ένα στοιχείο μενού που περιείχε φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. 

Αυτή τη στιγμή, ένα δείγμα ανακληθέντων κρεμμυδιών του FDA έχει βγει θετικό για E. coli, αλλά είναι E. coli (STEC) που δεν παράγει τοξίνη O157:H7 Shiga και δεν ταιριάζει με το στέλεχος της επιδημίας ή οποιαδήποτε άλλη κλινική ασθένεια. Η ανάλυση αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος (WGS) προσδιόρισε ότι το δείγμα είναι θετικό για E. coli O168:H8 και περιέχει το γονίδιο της τοξίνης Shiga stx2a . Εκκρεμούν πρόσθετα αποτελέσματα δειγμάτων.

Προμηθευτής των κρεμμυδιών είναι η εταιρεία Taylor Farms η οποία συνεργάζεται με πολλές μεγάλες αλυσίδες fast food και ανακάλεσε μεγάλες ποσότητες κρεμμυδιών.

Το βακτήριο E.coli προκαλεί γενικά κράμπες στο στομάχι, απότομη έναρξη υδαρούς διάρροιας, συχνά αιμορραγικής, εμετό και πυρετό, που πάντως δεν είναι πολύ υψηλός, συμπτώματα με διάρκεια τριών ως τεσάρρων ημερών. Οι περισσότεροι εξ όσων μολύνονται αναρρώνουν χωρίς θεραπεία, όμως ορισμένοι μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές, ακόμη και να πεθάνουν.

Η Λοίμωξη από E. Coli με  STEC μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές και να οδηγήσει σε αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) το οποίο ήταν και η αιτία θανάτου του 8χρονου παιδιού από τη Λαμία τον περασμένο Φεβρουάριο ενώ την ίδια περίοδο στη Γαλλία δύο μικρά παιδιά από τα συνολικά 9 που αρρώστησαν από μολυσμένο με E. coli τυρί σε παιδικό σταθμό, νοσηλεύτηκαν σε σοβαρή κατάσταση. Το τοξογόνο Shiga Escherichia coli (STEC) μπορεί να προκαλέσει διάρροια, μερικές φορές αιματηρή, κοιλιακό άλγος και έμετο, συνοδευόμενο ή όχι από πυρετό, την εβδομάδα μετά την κατανάλωση μολυσμένων προϊόντων. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να ακολουθούνται (5 έως 8% των περιπτώσεων) από σοβαρές νεφρικές επιπλοκές, κυρίως στα παιδιά. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο