Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μέχρι πόσους καφέδες την ημέρα μπορούμε να πίνουμε;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜέχρι πόσους καφέδες την ημέρα μπορούμε να πίνουμε;
spot_img

Το γνωρίζατε ότι πάνω από 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων;

Νέα έρευνα καταγράφει ότι ο πολύς καφές δυσκολεύει την καρδιά μας! Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διεπίστωσαν ότι πάνω από 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων ακόμη και σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

«Η τακτική κατανάλωση καφεΐνης θα μπορούσε να διαταράξει το παρασυμπαθητικό σύστημα, οδηγώντας σε αυξημένη αρτηριακή πίεση και καρδιακούς παλμούς», εξήγησε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Nency Kagathara, από το Ιατρικό Κολλέγιο και το Νοσοκομείο Zydus στο Dahod της Ινδίας.

Η ομάδα Kagathara μέτρησε την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς 92 υγιών ενηλίκων αφού πραγματοποίησαν ένα τεστ τριών βημάτων. Οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας 18 έως 45 ετών με φυσιολογική αρτηριακή πίεση στην αρχή των πειραμάτων, αναφέρει η New York Post .

Σχεδόν το 20 τοις εκατό των συμμετεχόντων κατανάλωνε περισσότερα από 400 mg καφεΐνης κάθε μέρα, που ισοδυναμεί με περίπου τέσσερα φλιτζάνια καφέ, 10 κουτιά αναψυκτικού ή δύο ενεργειακά ποτά.

Για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς, διευκρινίζεται ότι υπάρχουν 75 mg καφεΐνης σε σκέτο καφέ 100 ml, 87 mg καφεΐνης σε ένα καφέ 100 ml με γάλα, ένας καπουτσίνο των 100 ml περιέχει 101,9 mg καφεΐνης και ένας εσπρέσο περιέχει 107 mg καφεΐνης.

Η ημερήσια κατανάλωση 400 mg βρέθηκε ότι αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση με την πάροδο του χρόνου. Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Δελχί της Ινδίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο