Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2025
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το χειρότερο σημείο για να αποθηκεύσετε τα αυγά

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤο χειρότερο σημείο για να αποθηκεύσετε τα αυγά
spot_img

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι.

Οι ειδικοί έχουν απευθύνει προειδοποίηση στους καταναλωτές σχετικά με τη διατήρηση των αυγών σε ένα συγκεκριμένο σημείο, καθώς μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε περιττές σπατάλες. Με το εντυπωσιακό ποσό των 1,3 δισεκατομμυρίων τόνων τροφίμων που πετιούνται παγκοσμίως κάθε χρόνο, μερικές απλές αλλαγές μπορούν να σημαίνουν λιγότερα χρήματα που σπαταλούνται στο σούπερ μάρκετ.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι μπερδεμένοι σχετικά με το πού να αποθηκεύουν καθημερινά βασικά προϊόντα, όπως τα αυγά. Εκτός από το οικονομικό αντίκτυπο, τα ακατάλληλα αποθηκευμένα τρόφιμα μπορεί να χαλάσουν, εγκυμονώντας κινδύνους για την υγεία.

Τα αυγά μπορεί να έχουν μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής όταν αποθηκεύονται σωστά, αλλά η φρεσκάδα τους μπορεί να μειωθεί γρήγορα αν φυλάσσονται σε λάθος χώρους. Αν σπάσετε ένα αυγό και αυτό ξεχειλίσει με ένα νερουλό ασπράδι, αυτό είναι ένα σαφές σημάδι μπαγιάτικης κατάστασης.

Οι ειδικοί στις λύσεις αποθήκευσης της Clossy προτείνουν ότι, αν και δεν είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με τις οδηγίες της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, το ψυγείο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ποιότητας των αυγών.

Συχνά τα ψυγεία έχουν ενσωματωμένο δοχείο αυγών μέσα στην πόρτα, βοηθώντας στην οργάνωση και τον έλεγχο για το πότε το απόθεμα αρχίζει να εξαντλείται.

Μπορείτε να το πετύχετε αυτό αποθηκεύοντας τα αυγά στην αρχική τους συσκευασία ή, ακόμα καλύτερα, ανταλλάσσοντας το πορώδες δοχείο με ένα αεροστεγές.

Αν και κάποιοι μπορεί να διαφωνούν ότι τα αυγά δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο, καθώς συνήθως δεν διατηρούνται στο ψυγείο στα σούπερ μάρκετ, υπάρχει μια καλή εξήγηση γι’ αυτό. Οι λιανοπωλητές συμβουλεύουν να αποθηκεύουν τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για να αποφεύγεται ο σχηματισμός συμπύκνωσης στα κρύα αυγά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο σπίτι από τα καταστήματα.

Ωστόσο, μόλις φτάσουν στο σπίτι, οι καταναλωτές θα πρέπει να τοποθετούν άμεσα τα αυγά στο ψυγείο. Η ψύξη όχι μόνο εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων, αλλά παρατείνει επίσης τη διάρκεια ζωής και διατηρεί την ποιότητα των αυγών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα κατακλύζουν τη ζωή μας – Ποιος θα αναλάβει δράση;

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων απαιτεί δραστικές πολιτικές.

Το μαύρο ψωμί είναι το ίδιο με το ψωμί ολικής αλέσεως;

Ξεδιαλύνοντας την παρανόηση που υπάρχει - Πως να ξεχωρίσετε το μαύρο ψωμί από το ψωμί ολικής άλεσης.

Τα φθηνότερα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα έχουν περισσότερη ζάχαρη – Αναλύσεις της Foodwatch σε 400 προϊόντα

Τα φθηνότερα προϊόντα περιέχουν συχνά υψηλότερα επίπεδα ζάχαρης, ενώ τα ακριβότερα τείνουν να είναι λιγότερο γλυκά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο