Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο κρούσμα μολυσμένου εμφιαλωμένου νερού προέλευσης Τουρκίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝέο κρούσμα μολυσμένου εμφιαλωμένου νερού προέλευσης Τουρκίας
spot_img

Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες εντοπίζεται μολυσμένο εμφιαλωμένο νερό από την Τουρκία.

Η Ελβετία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) για εμφιαλωμένο νερό προέλευσης Τουρκίας. Πρόκειται για το νερό μάρκας Beypazari Karakoka Natural Mineral Water, το οποίο βρέθηκε με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βόριο (2.2 mg/l).

Το στοιχείο βόριο απαντάται φυσικά στα υπόγεια ύδατα και επομένως και στο μεταλλικό νερό και μπορεί να ξεπλυθεί από βράχους και χώματα. Η κατανάλωση τροφής ή νερού με βόριο είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με το βόριο. Πιστεύεται ότι το βόριο είναι επιβλαβές στην ανάπτυξη του εμβρύου και στη γονιμότητα των ανδρών. Υψηλά επίπεδα έκθεσης σε βόριο έχουν συσχετιστεί με φλεγμονή και ξεφλούδισμα του δέρματος, ευερεθιστότητα, τρόμο, σπασμούς, αδυναμία, πονοκεφάλους, κατάθλιψη, διάρροια και έμετο και μπορεί να επηρεάσει και τη λειτουργία των νεφρών. Η οξεία υπερδοσολογία σε βρέφη έχει προκαλέσει διάρροια, έμετο, σημεία ευερεθιστότητας, ερύθημα (φλεγμονή του δέρματος) στην περιοχή της πάνας, ήπιο κόκκινο εξάνθημα στο πρόσωπο και το λαιμό, πύον ή ήπια συμφόρηση του ματιού και πιθανώς σπασμωδικούς επιληπτικές κρίσεις. Στους ενήλικες, μια οξεία υπερδοσολογία προκαλεί ναυτία, έμετο, ερυθρότητα του δέρματος, δυσκολία στην κατάποση λόγω ελκών στο λαιμό και μη αιματηρή διάρροια.

Η εταιρεία BAK-SAN GmbH στην Ελβετία αφαίρεσε αμέσως το επηρεαζόμενο προϊόν από την πώληση και ξεκίνησε η ανάκληση.

Υπενθυμίζεται πως και στα τέλη Μαρτίου η Αυστρία είχε ανιχνεύσει μετά από αναλύσεις νιτρώδη άλατα σε εμφιαλωμένο νερό προέλευσης Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο