Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι 5 κυριότερες προκλήσεις που απειλούν την ασφάλεια τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΟι 5 κυριότερες προκλήσεις που απειλούν την ασφάλεια τροφίμων
spot_img

Ο καθηγητής Chris Elliott, ειδικός στην ασφάλεια τροφίμων, δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις 5 κυριότερες προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων.

O εμπειρογνώμων για την ασφάλεια των τροφίμων, καθηγητής Chris Elliott, δημοσίευσε, σε συνεργασία με το New Food Magazine, μια έκθεση σχετικά με τις πέντε κορυφαίες προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία επί του παρόνος και πιθανότατα θα αντιμετωπίσει μελλοντικά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η βιομηχανία τροφίμων ήρθε αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων. Τα περιστατικά πληθαίνουν, από τις παιδικές τροφές με μελαμίνη το 2008 στην Κίνα ως το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013 και άλλα πολλά που ακολούθησαν και θα προκύψουν στο μέλλον.

Για την έκθεση, χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα δημοσκοπήσεων από το ίδιο το New Food Magazine (δημοσιευμένα στη σελίδα τους στο Linked in), αλλά και η προσωπική δουλειά του ίδιου του Chris Eliott, συνδυαστικά με εξωτερική έρευνα. Βάσει όλων αυτών, η έκθεση καταλήγει σε 5 βασικούς τομείς που απασχολούν την ασφάλεια τροφίμων.

  • Κλιματική αλλαγή
  • Τροφιμογενείς ιοί ζωικής προέλευσης
  • Αντιμικροβιακή αντοχή
  • Η οικονομική κρίση
  • Απροσδόκητες συνέπειες από την επίσπευση της ατζέντας βιωσιμότητας.

Η καθεμιά από αυτές τις προκλήσεις αναμένεται να παίξει το δικό της ρόλο στην ασφάλεια τροφίμων, ανάλογα με την παρουσία της σε κάθε κοινωνία. Παράλληλα, όμως, με την επισήμανση των ανησυχιών του για τον τομέα, η έκθεση παρέχει, επίσης, μια αχτίδα ελπίδας, προσφέροντας τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να προστατευτούμε καλύτερα από τις τροφιμογενείς ασθένειες στο μέλλον.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του New Food Magazine για την πλήρη έκθεση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο