Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Διεθνή: Η Lidl ανακαλεί μπύρα Lager λόγω αδήλωτου διοξειδίου του θείου

Το καταναλωτικό κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου ενημερώθηκε μέσω ανακοίνωσης του Οργανισμού Προτύπων Τφοφίμων - FSA, για την ανάκληση μπύρας από την αλυσίδα καταστημάτων Lidl.

Κομισιόν: Στην Ελλάδα υπάρχει ανεπάρκεια προσωπικού για κτηνιατρικούς ελέγχους

Έκθεση από την Κομισιόν για τους επίσημους ελέγχους στον κλάδο των τροφίμων στα κράτη μέλη της - 4,1 εκατομμύρια επίσημοι έλεγχοι την περίοδο 2019-2020 και 388.000 διοικητικές κυρώσεις

Παγομηχανές: Η λύση στο μεγάλο πρόβλημα της μόλυνσης

Ο ιδιοκτήτης της Seraclean Α. Σεραφειμίδης αναλύει στο cibum, τους κινδύνους του βρώσιμου πάγου στην ασφάλεια τροφίμων και δίνει πρακτικές λύσεις για εστιατόρια και ξενοδοχεία

Έρευνα: Το προσωπικό κουζίνας και οι εταιρείες τροφίμων δεν γνωρίζουν το νοροϊό

Νέα έκθεση δείχνει ότι πολλοί υπάλληλοι κουζίνας δεν γνωρίζουν αρκετά για το πώς να αποφύγουν να μολύνουν τους πελάτες και τους συναδέλφους τους με Νοροϊό, όπως αποκαλύπτει η Δανέζικη Υπηρεσία Τροφίμων.

H ΚAΠ συμβάλλει στην καλή μεταχείριση των ζώων και στη μείωση της χρήσης αντιμικροβιακών ουσιών

Η βελτίωση της καλής μεταχείρισης των ζώων και η καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής περιλαμβάνονται σε έναν από τους δέκα στόχους της νέας ΚΑΠ, «ανταποκρινόμενοι στις κοινωνικές απαιτήσεις για τρόφιμα και υγεία».

Διεθνή: Ανάκληση wrap με κοτόπουλο λόγω παρουσίας Salmonella

Ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό για την ανάκληση ενός δημοφιλούς έτοιμου για κατανάλωση προϊόντος.

ΠΕΤΕΤ: Πρωτοβουλία για τα Επαγγελματικά δικαιώματα Επιστημόνων και Τεχνολόγων Τροφίμων

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων - ΠΕΤΕΤ, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της για ανανέωση, ενοποίηση και εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών της.

Συνεχίζεται το δικαστικό θρίλερ για τη γλυφοσάτη στο Round-up της Bayer

Συνεχίζονται στα δικαστήρια οι αξιώσεις αποζημιώσεων από την Bayer AG για το επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο

Η κλιματική αλλαγή ενισχύει τον κίνδυνο παρουσίας αφλατοξινών στο καλαμπόκι

Οι παρουσία αφλατοξίνης αναμένεται να γίνει μεγαλύτερο πρόβλημα τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (MSU).

ΕΦΕΤ: Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αποτελεσματικότερος συντονισμός των ελεγκτικών μηχανισμών, διενέργεια κοινών ελέγχων και από κοινού διαχείριση εκτάκτων περιστατικών και καταγγελιών στον τομέα του ελέγχου τροφίμων.

Αξιολόγηση της παρουσίας STEC σε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα από τον FAO

Έκθεση για τα μέτρα πρόληψης και τον έλεγχο του Escherichia coli σε ζώα και τρόφιμα ζωικής προέλευσης

Διεθνή: 7.250 σάκοι λαθραίου και επιμολυσμένου με μόλυβδο ρυζιού

Η Τελωνειακή Υπηρεσία της Νιγηρίας, κατέσχεσε στα σύνορα 7.250 σάκους ρυζιού από την Ινδία

Πόσο πιθανή είναι η τροφική δηλητηρίαση από σούσι;

Τα ωμά ψάρια και θαλασσινά μπορεί να περιέχουν βακτήρια, παρασιτικά σκουλήκια, τοξίνες και ιούς που προκαλούν ασθένειες, όπως σαλμονέλα, λιστερίωση και ανισακίαση.

Αναλύσεις αλλεργιογόνων: Οι νέες τεχνολογίες ανίχνευσης σε εργαστήρια και μονάδες επεξεργασίας

Οι τροφικές αλλεργίες εξαπλώνονται όλο και πιο πολύ και πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη όχι μόνο της σωστής επισήμανσης αλλά και της σωστής και με ακρίβεια ανάλυσης για τον εντοπισμό αλλεργιογόνων

Μελέτη: Η στάση των καταναλωτών απέναντι στις μεθόδους διατήρησης των τροφίμων

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι παραγωγοί υποχρεούνται όχι μόνο να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία στις συσκευασίες τροφίμων και ποτών, αλλά και την ειδική επεξεργασία που έχει χρησιμοποιηθεί στο εκάστοτε προϊόν διατροφής.

Συστήματα HACCP και χημικοί κίνδυνοι

To νέο εργαλείο που υπολογίζει την έκθεση τον καταναλωτών σε χημικές ενώσεις

Ελαιόλαδο: Οι αλλοιώσεις σε διαφορετικές συνθήκες αποθήκευσης

Τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης από την Ιταλία, αποκαλύπτουν ότι οι συνθήκες αποθήκευσης είναι θεμελιώδεις για τον έλεγχο της συγκέντρωσης φαινόλης.

Food Attack: Γιατί αθωώθηκε ο άντρας που “εμβολίασε” με το αίμα του τρόφιμα σε 3 σουπερμάρκετ

Ο δικηγόρος μόλυνε με ένεση που περιείχε το αίμα του, τρόφιμα σε σουπερμάρκετ στην περιοχή Fulham Palace Road του Λονδίνου τον περασμένο Αύγουστο

Τοξίνες σε οστρακοειδή στο Λουξεμβούργο – Μεγάλη ανάκληση

Η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων Auchan στο Λουξεμβούργο, ανακαλεί οστρακοειδή λόγω ανησυχιών για την υγεία του καταναλωτικού κοινού.

EFSA: Αξιολόγηση της εκτίμησης κινδύνου για το κραμβέλαιο, ως δραστική ουσία φυτοφαρμάκων

Το έλαιο σπόρων ελαιοκράμβης είναι μία από τις δραστικές ουσίες που απαριθμούνται στον κανονισμό εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) αριθ.686/2012 της Επιτροπής

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο