Το τσάι μπορεί να είναι μια απίστευτη πηγή αντιοξειδωτικών στη ζωή σας, αλλά όπως και η ποιότητα των τροφίμων έχει σημασία έτσι έχει και η συσκευασία τους
Ο Δρ Mark Hyman, ένας διάσημος γιατρός και δημόσιος ομιλητής που συχνά μοιράζεται συμβουλές υγείας με τα εκατομμύρια των ακολούθων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε μια πρόσφατη ανάρτησή του, απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στους λάτρεις του τσαγιού.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πως να “απεξαρτηθείτε” από πατατάκια, γαριδάκια, σοκολάτες και fast food – Πιλοτική μελέτη
Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης η οποία διαπίστωσε ότι τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν περίπου 11,6 δισεκατομμύρια μικροπλαστικά σε ένα μόνο φλιτζάνι τσάι, ο γιατρός προτρέπει τους καταναλωτές να πετάξουν τα φακελάκια που έχουν σπίτι τους και να τα αντικαταστήσουμε με βιολογικό τσάι που θα βράσουν και θα σουρώσουν μόνοι τους.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μπορεί η καφεΐνη να προκαλέσει ακμή; Ειδικός αποκαλύπτει

Μέρος της ανάρτησης του Δρ. Hyman λέει: “Το φλιτζάνι του τσαγιού σας πρέπει να σας θρέφει, όχι να σας εκθέτει σε πλαστική ρύπανση. Τα σωρευτικά αποτελέσματα της καθημερινής έκθεσης σε μικροπλαστικά εξακολουθούν να ξεδιπλώνονται, αλλά γιατί να ρισκάρετε; Να χρησιμοποιείται βιολογικά φύλλα τσαγιού που θα σουρώνετε χρησιμοποιώντας ανοξείδωτο ατσάλινο σουρωτήρι.
Για όσους προτιμούν την ευκολία των φακελίσκων τσαγιού, συνιστά να επιλέγουν αυτά που είναι απαλλαγμένα από βλαβερές ουσίες όπως η δισφαινόλη-Α (BPA), οι φθαλικές ενώσεις, το πολυπροπυλένιο και η επιχλωροϋδρίνη. Προτείνει αντί αυτού να αναζητήσετε φακελάκια τσαγιού από βιολογική κάνναβη, βαμβάκι ή φυτικές ίνες.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Aνεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πηγούνι: Πού οφείλεται και με ποιες τροφές θα την περιορίσετε
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κονσέρβα τόνου: Νέα ειδοποίηση «Μην καταναλώνετε»
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πόσο κρατά το μπέικον στο ψυγείο;
“Το τσάι μπορεί να είναι μια απίστευτη πηγή αντιοξειδωτικών στη ζωή σας, αλλά όπως και η ποιότητα των τροφίμων έχει σημασία έτσι έχει και η συσκευασία τους”, καταλήγει ο γιατρός”