Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πήγαν για έλεγχο απάτης τροφίμων σε μπαχαρικά και βρήκαν… “ότι να’ ναι”

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠήγαν για έλεγχο απάτης τροφίμων σε μπαχαρικά και βρήκαν... "ότι να' ναι"
spot_img

Στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση της νοθείας σε μπαχαρικά, οι Φινλανδικές αρχές βρέθηκαν… προ εκπλήξεως!

Οι αρχές ασφάλειας τροφίμων της Φινλανδίας για άλλο πήγαιναν και άλλο βρήκαν! Σε μία επιχείρηση καταπολέμησης απάτης τροφίμων, έλεγξαν διάφορες μάρκες μπαχαρικών προκειμένου να επαληθεύσουν την γνησιότητα τους. Όμως αντί για νόθευση εντόπισαν σαλμονέλα, παρουσία απαγορευμένων χρωστικών και υψηλή περιεκτικότητα φυτοφαρμάκων ενώ δεν είχαν και επαρκή επισήμανση.

- Advertisement -

Στο στόχαστρο των αρχών βρέθηκαν κάρυ, τσίλι, πάπρικα και κουρκουμάς. Τα μη συμμορφούμενα προϊόντα προέρχονταν από ασιατικές χώρες, αλλά τρία είχαν εισαχθεί στη Φινλανδία μέσω άλλου κράτους μέλους της ΕΕ.

Στους ελέγχους συμμετείχαν τα φινλανδικά τελωνεία, η Φινλανδική Αρχή Τροφίμων (Ruokavirasto) και οι δημοτικές αρχές ελέγχου τροφίμων που επικεντρώθηκαν σε μπαχαρικά, φρέσκα μούρα και προϊόντα κρέατος. Οι έλεγχοι στα μούρα αποκάλυψαν πως μερικά ενώ ήταν εισαγόμενα πωλούνταν ως φινλανδικά ενώ εντοπίστηκαν και 80 κιλά μη συμμορφούμενων προϊόντων κρέατος.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα