Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πούλησαν μπακαλιάρο και ήταν.. πάπια – Ειδοποίηση RASFF για σοβαρό κίνδυνο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠούλησαν μπακαλιάρο και ήταν.. πάπια – Ειδοποίηση RASFF για σοβαρό κίνδυνο
spot_img

Προϊόν πάπιας επισημάνθηκε ως μπακαλιάρος και το αντίστροφο.

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Σύστημα ταχείας ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF), για σοβαρό κίνδυνο από έτοιμο γεύμα πάπιας parmentier καθώς δεν είναι με πάπια αλλά με… μπακαλιάρο. Το προϊόν παρασκευάζεται στη Γαλλία και εξάγεται στο Βέλγιο.

Το λάθος οφείλεται στην εσφαλμένη επισήμανση (ετικέτα) του προϊόντος, και διαπιστώθηκε μετά από καταγγελία καταναλωτή. “Λανθασμένη επισήμανση του παρασκευάσματος parmentier πάπιας έναντι του parmentier μπακαλιάρου (αντιστροφή των αντίστοιχων ετικετών)” αναφέρει η ειδοποίηση RASFF. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι κυρίως λόγω πιθανότητας αλλεργικού σοκ.

Το parmentier είναι ένα δημοφιλές πιάτο της γαλλικής γαστρονομίας και παρασκευάζεται ή σερβίρεται με πατάτες και διάφορα είδη κρέατος ψιλοκομμένα.

Τα σφάλματα στην επισήμανση της συσκευασίας είναι συχνά η βασική αιτία μαζικών ανακλήσεων καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρη αλλοίωση, διασταυρούμενη μόλυνση, ασθένεια των καταναλωτών και θάνατο, εάν το σφάλμα έγκειται κυρίως στις πληροφορίες αλλεργιογόνων. Τα λάθη στις ετικέτες οφείλονται κυρίως στις πολλαπλές ετικέτες, στις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής και τις προωθητικές ενέργειες και σε ανθρώπινο λάθος. Στο ανθρώπινο λάθος οφείλεται κυρίως η λανθασμένη ημερομηνία λήξης η οποία είτε υπολογίστηκε λάθος είτε άλλαξε κατά τη ρύθμιση στο εκτυπωτή και σε εντοπίστηκε έγκαιρα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο