Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή: Ανακαλούνται και στην Ελλάδα τα επικίνδυνα πατατάκια

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσοχή: Ανακαλούνται και στην Ελλάδα τα επικίνδυνα πατατάκια
spot_img

Το cibum είχε ενημερώσει για το θέμα τους καταναλωτές από τον Νοέμβριο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για την ανάκληση από την παραγωγό εταιρεία, προϊόντος το οποίο διακινείται και στην ελληνική αγορά, καθώς περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις καψαϊκίνης. Για το θέμα είχε ενημερώσει το cibum από τις 27 Νοεμβρίου 2023, οπότε έγινε η πρώτη ανάκληση του προϊόντος στη Γερμανία τονίζοντας πως τα προϊόντα κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Πρόκειται για καυτερά πατατάκια η παγκόσμια ζήτησε των οποίων έχει δει ραγδαία ανάπτυξη, οδηγώντας και τη βιομηχανία τροφίμων σε ακραία προϊόντα.
Συγκεκριμένα πρόκειται για το σνακ με εμπορική ονομασία «Hot Chip Challenge» σε συσκευασία των 3 gr, ανεξαρτήτου παρτίδας, που παράγεται από την τσέχικη εταιρεία «Hot-Chip s.r.o.».
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. εποπτεύει την άμεση ανάκληση του ανωτέρω προϊόντος από την εσωτερική αγορά και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Τα υψηλά επίπεδο καψαϊκίνης μπορεί να έχουν συνέπειες για την υγεία, καθώς
δύναται να προκαλέσουν συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο, υψηλή αρτηριακή πίεση, κάψιμο στα μάτια και ερεθισμό στους βλεννογόνους. Η καψαϊκίνη, είναι η χημική ένωση που βρίσκεται στις πιπεριές και άλλα καυτερά συστατικά, όπως το πιπέρι και δημιουργεί αυτή την αίσθηση καψίματος στη γλώσσα μας. Είναι ένα χημικό ερεθιστικό και νευροτοξίνη για τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, και προκαλεί αίσθηση καψίματος σε οποιονδήποτε ιστό με τον οποίο έρχεται σε επαφή.
Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν , να μην το καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο