Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνεργασία των Φορέων Πιστοποίησης Τροφίμων Ιαπωνίας και Ταιβάν

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣυνεργασία των Φορέων Πιστοποίησης Τροφίμων Ιαπωνίας και Ταιβάν
spot_img

Η  αμοιβαία αναγνώριση των προτύπων διασφαλίζει τη συμμόρφωση και προσφέρει άνεση τόσο στους Ταϊβανέζους όσο και στους Ιάπωνες παρασκευαστές τροφίμων.

Ο  Σύνδεσμος Ολικής Ποιότητας Τροφίμων της Ταϊβάν (TQFA) και ο ιαπωνικός ομόλογός του, Japan Food Safety Management Association (JFSM), υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με στόχο την αμοιβαία αναγνώριση των ισοδύναμων προγραμμάτων πιστοποίησης, για κατασκευαστές τροφίμων από τις δύο χώρες.

- Advertisement -

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για τα αυστηρά προϊόντα τροφίμων και τους κανονισμούς ασφαλείας τροφίμων σύμφωνα με το Taiwannews. Όσες επιχειρήσεις τροφίμων της Ταιβάν πιστοποιηθούν με το κοινό πρότυπο που δημιουργήθηκε από τα δύο ιδρύματα, μπορούν να περιμένουν πολύ λιγότερα εμπόδια στις συναλλαγές με τους Ιάπωνες λιανοπωλητές.

Το Πρόγραμμα TQF είναι ένα εθελοντικό πρόγραμμα πιστοποίησης τρίτων που σχετίζεται με την ασφάλεια των τροφίμων και τη διαχείριση ποιότητας στην Ταϊβάν, ενώ το JFS Standard είναι ένας έλεγχος τρίτου μέρους που παρέχει πιστοποίηση και αξιολόγηση συμμόρφωσης. Η συνεργασία αποτελεί ορόσημο στο εμπόριο που γεφυρώνει τα πρότυπα πιστοποίησης διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων μεταξύ των δύο χωρών.

Η TQFA και η JFSM συμμετείχαν από κοινού στη φετινή έκθεση τροφίμων για την προώθηση της αμοιβαίας αναγνώρισης των ισοδύναμων προγραμμάτων πιστοποίησης αυτοδιαχείρισής τους για τη βιομηχανία τροφίμων. Στο περίπτερό τους εκτέθηκαν προϊόντα διατροφής από φορείς πιστοποιημένους και από τις δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος της TQFA Chou Neng-Chuan δήλωσε ότι τα δύο μέρη άρχισαν να διερευνούν μια συμφωνία συνεργασίας στα τέλη του 2021 για να πιέσουν για αμοιβαία αποδοχή των αντίστοιχων προγραμμάτων πιστοποίησης ασφάλειας τροφίμων. Η συμφωνία υπεγράφη στα τέλη του 2022 μετά από ένα χρόνο εντατικών συναντήσεων, διαπραγματεύσεων και επιτόπιων ελέγχων. “Η συνεργασία επιτρέπει στους δύο να συνεργαστούν για να βοηθήσουν τους κατασκευαστές να επεκταθούν στις αγορές του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς της Νοτιοανατολικής Ασίας”, δήλωσε ο Chou. «Κοιτάζοντας το μέλλον, οραματιζόμαστε μια βαθύτερη διεθνή συνεργασία μεταξύ των κατασκευαστών τροφίμων της Ταϊβάν και της Ιαπωνίας, ανοίγοντας το δρόμο για διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα όπως η συνεργασία επωνύμων, η μεταφορά τεχνολογίας, οι κοινοπραξίες και οι συγχωνεύσεις», πρόσθεσε.

Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του JFSM Masanori Kotani υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας και τόνισε ότι η συνεργασία θα ενισχύσει το διμερές εμπόριο και θα προστατεύσει τους καταναλωτές και στις δύο πλευρές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα