Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τελικά η κέτσαπ πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο ή στο ντουλάπι;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤελικά η κέτσαπ πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο ή στο ντουλάπι;
spot_img

Η τοποθέτηση έτοιμης σάλτσας σε λάθος μέρος στην κουζίνα μπορεί να είναι «επικίνδυνη» για την υγεία

Η κέτσαπ είναι από τις σάλτσες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κουζίνας. Τα εστιατόρια συχνά αφήνουν τα μπουκάλια σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά στο σπίτι συνήθως την αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Είναι όμως σωστή αυτή η πρακτική;

Η κέτσαπ είναι ιδιαίτερα όξινη χάρη στα δύο κύρια συστατικά της: τις ντομάτες και το ξύδι. Περιέχει επίσης αρκετή ποσότητα αλατιού και ζάχαρης, που είναι φυσικά συντηρητικά. Εξαιτίας αυτού και του γεγονότος ότι η κέτσαπ μαγειρεύεται, μπορεί και να «επιβιώσει» στο ράφι σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Θεωρείται λοιπόν ασφαλής σάλτσα για αποθήκευση σε αεροστεγές δοχείο στο ντουλάπι… με έναν περιορισμό: Να καταναλωθεί το συντομότερο δυνατό!

Πόσο συχνά τρώτε κέτσαπ; Περνάτε με μια συσκευασία λίγες μέρες; Ή χρειάζεται να περάσει ένας μήνας ή και περισσότερο για να την καταναλώσετε; 

Όπως και στα τουρσιά, η γεύση και η υφή μειώνονται από τη στιγμή που θα ανοίξετε το μπουκάλι ή το βάζο και η κέτσαπ εκτεθεί στον αέρα. 

Για να επιβραδύνετε πολύ αυτή τη διαδικασία, βάλτε την στο ψυγείο. Αυτό διατηρεί τη γεύση της κέτσαπ αλμυρή, γλυκιά, και πικάντικη. Σύμφωνα με το USDA, το κέτσαπ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου έξι μήνες από τη στιγμή που θα ανοίξετε τη συσκευασία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο