Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θάνατος Ελληνίδας από αλλαντίαση στη Γαλλία – Η Aνακοίνωση του ECDC

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΘάνατος Ελληνίδας από αλλαντίαση στη Γαλλία - Η Aνακοίνωση του ECDC
spot_img

Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων αλλαντίασης.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC, στην έκθεση απειλών μεταδοτικών ασθενειών 10-16 Σεπτεμβρίου, αναφέρεται στο ξέσπασμα αλλαντίασης από σαρδέλες στο Μπορντό της Γαλλίας που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας.

Σύμφωνα με το ECDC η τοξίνη τύπου Β της αλλαντίασης έχει εντοπιστεί σε δείγματα ορού ορισμένων περιπτώσεων και οι σαρδέλες που εξετάστηκαν είναι θετικές για Clostridium botulinum τύπου Β. Μέχρι στιγμής 15 άτομα έχουν διαγνωστεί με αλλαντίαση, τουλάχιστον, δέκα έχουν νοσηλευτεί και οκτώ έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ. Όλοι οι ασθενείς ήταν πελάτες του δημοφιλούς εστιατορίου «Tchin Tchin Wine Bar» στο οποίο οι αρχές  βρήκαν τουλάχιστον εννέα συσκευασμένα βαζάκια με σαρδέλες που είχαν παραχθεί στο σπίτι του ιδιοκτήτη, χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει η απαραίτητη θερμική επεξεργασία. Τα θύματα είναι τουρίστες από ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά, Αγγλία, Γαλλία Γερμανία, Ιρλανδία και Ισπανία.

Με βάση τις τρέχουσες πληροφορίες, ο κίνδυνος μόλυνσης για τους πολίτες της ΕΕ/ΕΟΧ θεωρείται χαμηλός, αν και περαιτέρω περιπτώσεις που συνδέονται με αυτό το συμβάν ενδέχεται να εξακολουθήσουν να εμφανίζονται τις επόμενες ημέρες.

Οι γαλλικές αρχές αναζητούν ενεργά πρόσθετες υποθέσεις, καθώς οι έρευνές τους δείχνουν ότι έως και 25 άτομα ενδέχεται να έχουν εκτεθεί μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο