Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
29.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

USDA: Σοβαρός ο κίνδυνος από Salmonella σε παναρισμένα γεμιστά ωμά προϊόντα κοτόπουλου

ΑρχικήPicksNews LineUSDA: Σοβαρός ο κίνδυνος από Salmonella σε παναρισμένα γεμιστά ωμά προϊόντα κοτόπουλου
spot_img

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ανακοινώνει ότι θα κηρύξει επισήμως τη Salmonella ως επιμολυντή σε παναρισμένα και γεμιστά ωμά προϊόντα κοτόπουλου.

«Η ασφάλεια των τροφίμων βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνει η FSIS», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Tom Vilsack. «Αυτή η αποστολή θα μας καθοδηγήσει καθώς αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα ξεκινά μια ευρύτερη πρωτοβουλία για τη μείωση των ασθενειών Salmonella που σχετίζονται με τα πουλερικά στις ΗΠΑ».

«Η σημερινή ανακοίνωση είναι μια σημαντική στιγμή για την ασφάλεια των τροφίμων στις ΗΠΑ, επειδή δηλώνουμε τη Salmonella κίνδυνο σε ένα ακατέργαστο προϊόν πουλερικών», δήλωσε η Sandra Eskin, αναπληρώτρια υφυπουργός του USDA για την ασφάλεια των τροφίμων. «Αυτή είναι μόνο η αρχή των προσπαθειών μας για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας».

Κηρύσσοντας τη Salmonella ως σοβαρό κίνδυνο σε αυτά τα προϊόντα, η FSIS θα είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι τα εξαιρετικά μολυσμένα προϊόντα που θα μπορούσαν να αρρωστήσουν τους ανθρώπους δεν θα πωλούνται στους καταναλωτές.

Από το 1998, τα παναρισμένα και γεμιστά ωμά προϊόντα κοτόπουλου έχουν συσχετιστεί με έως και 14 εστίες και περίπου 200 ασθένειες. Τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας βρίσκονται στο τμήμα κατάψυξης και περιλαμβάνουν μερικά προϊόντα κοτόπουλου cordon bleu ή κοτόπουλου Kiev. Αυτά τα προϊόντα εμφανίζονται ως μαγειρεμένα, αλλά υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία μόνο για να ρυθμίσουν το κουρκούτι ή το πανάρισμα και το προϊόν περιέχει ωμά πουλερικά. Οι συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση της επισήμανσης των προϊόντων δεν ήταν αποτελεσματικές στη μείωση των ασθενειών των καταναλωτών.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Επιστήμη: Βρέθηκε το αλεύρι που… αδυνατίζει!

Μείωση του σωματικού βάρους και καλύτερη ανοχή στην ινσουλίνη υπόσχεται η χρήση οκτενυλοηλεκτρικού αμύλου στη βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη

Σκουλήκι μέσα σε ελληνικές φρυγανιές ευρείας κατανάλωσης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη συμμορφούμενου προϊόντος πριν την ημερομηνία λήξης

Listeria στα Ιταλικά λουκάνικα ΑΙΑ: 6 θάνατοι και 61 ασθενείς – Διανομή σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης τροφίμων στην Ιταλία τα τελευταία 50 χρόνια
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα