Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία τροφίμων: Ανασκόπηση των προκλήσεων για την υιοθέτηση προγραμμάτων ασφάλειας τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΒιομηχανία τροφίμων: Ανασκόπηση των προκλήσεων για την υιοθέτηση προγραμμάτων ασφάλειας τροφίμων
spot_img

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία για την διασφάλιση της ασφάλειας τροφίμων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κίνδυνος τροφιμογενών ασθενειών είναι υψηλός μεταξύ των παιδιών, των ηλικιωμένων, των εγκύων και των ανοσοκατεσταλμένων ομάδων. Οι στρατηγικές για τη βελτίωση της παροχής ασφαλών τροφίμων είναι ελάχιστα κατανοητές μεταξύ των ενδιαφερομένων. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Safety, αναλύθηκε η σημασία της υιοθέτησης προτύπων ασφάλειας τροφίμων, οι επιπτώσεις της μη συμμόρφωσης με τα πρωτόκολλα ασφάλειας τροφίμων, η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών-παραγωγών για την ασφάλεια των τροφίμων και οι προκλήσεις που φέρνει η υιοθέτηση των πρωτοκόλλων για την ασφάλεια των τροφίμων. 

- Advertisement -

Οι κύριες προκλήσεις περιλαμβάνουν:

  • κενά στη διάδοση των σχετικών πληροφοριών
  • κόστος που συνεπάγεται η υιοθέτηση πολλών προγραμμάτων για την ασφάλεια των τροφίμων
  • χαμηλά επίπεδα εκπαίδευσης των χειριστών τροφίμων
  • ανεπαρκή εργαστήρια δοκιμών τροφίμων
  • ανεπαρκής χρηματοδότηση, εξοπλισμός και εξειδικευμένο προσωπικό
  • κόστος κατάρτισης και εκπαίδευσης
  •  έλλειψη συντονισμού μεταξύ των οργανισμών που χειρίζονται θέματα ασφάλειας των τροφίμων. 

Η οικοδόμηση ικανοτήτων προσωπικού για την ασφάλεια των τροφίμων, επιθεωρήσεων, εθνικών ή περιφερειακών εργαστηρίων και η επαρκής υποστήριξη πόρων προς τη βιομηχανία και τους φορείς υποστήριξης θα ενισχύσουν την ασφάλεια του παγκόσμιου εφοδιασμού τροφίμων.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σαλμονέλα και σε παστάκια – Επείγουσα ανάκληση μετά από δεκάδες ασθένειες

Πωλήθηκαν σε ζαχαροπλαστεία αλλά και σε χώρους όπως καφετέριες, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Πώς η Ουγγαρία μείωσε τις τιμές των τροφίμων κατά 50% σε μία νύχτα!

Η πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εν μία νυκτί μείωσε τις τιμές των τροφίμων - Η μείωση μερικά δημοφιλή τρόφιμα φτάνει και το 50%

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα