Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία τροφίμων: Ανασκόπηση των προκλήσεων για την υιοθέτηση προγραμμάτων ασφάλειας τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΒιομηχανία τροφίμων: Ανασκόπηση των προκλήσεων για την υιοθέτηση προγραμμάτων ασφάλειας τροφίμων
spot_img

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία για την διασφάλιση της ασφάλειας τροφίμων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κίνδυνος τροφιμογενών ασθενειών είναι υψηλός μεταξύ των παιδιών, των ηλικιωμένων, των εγκύων και των ανοσοκατεσταλμένων ομάδων. Οι στρατηγικές για τη βελτίωση της παροχής ασφαλών τροφίμων είναι ελάχιστα κατανοητές μεταξύ των ενδιαφερομένων. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Safety, αναλύθηκε η σημασία της υιοθέτησης προτύπων ασφάλειας τροφίμων, οι επιπτώσεις της μη συμμόρφωσης με τα πρωτόκολλα ασφάλειας τροφίμων, η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών-παραγωγών για την ασφάλεια των τροφίμων και οι προκλήσεις που φέρνει η υιοθέτηση των πρωτοκόλλων για την ασφάλεια των τροφίμων. 

Οι κύριες προκλήσεις περιλαμβάνουν:

  • κενά στη διάδοση των σχετικών πληροφοριών
  • κόστος που συνεπάγεται η υιοθέτηση πολλών προγραμμάτων για την ασφάλεια των τροφίμων
  • χαμηλά επίπεδα εκπαίδευσης των χειριστών τροφίμων
  • ανεπαρκή εργαστήρια δοκιμών τροφίμων
  • ανεπαρκής χρηματοδότηση, εξοπλισμός και εξειδικευμένο προσωπικό
  • κόστος κατάρτισης και εκπαίδευσης
  •  έλλειψη συντονισμού μεταξύ των οργανισμών που χειρίζονται θέματα ασφάλειας των τροφίμων. 

Η οικοδόμηση ικανοτήτων προσωπικού για την ασφάλεια των τροφίμων, επιθεωρήσεων, εθνικών ή περιφερειακών εργαστηρίων και η επαρκής υποστήριξη πόρων προς τη βιομηχανία και τους φορείς υποστήριξης θα ενισχύσουν την ασφάλεια του παγκόσμιου εφοδιασμού τροφίμων.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο