Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Άργος: Ξένο σώμα σε δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν που αγοράστηκε από μεγάλο σούπερ μάρκετ – Καταγγελία στο cibum

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΆργος: Ξένο σώμα σε δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν που αγοράστηκε από μεγάλο σούπερ μάρκετ - Καταγγελία στο cibum
spot_img

Το ξένο σώματα ήταν αρκετά μεγάλο και βρισκόταν περίπου στο μέσο του κυπέλου με το τυρί

Ένα ξένο σώμα, απροσδιόριστης προέλευσης βρήκε στη συσκευασία τυριού cottage πολύ γνωστής Ελληνικής εταιρείας μία καταναλώτρια στο Άργος.

- Advertisement -
Εικόνα με το ξένο σώμα που απέστειλε στο Cibum, καταναλώτρια από το Άργος

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στο cibum, δεν αντιλήφθηκε την ύπαρξή του αμέσως μετά το άνοιγμα της συσκευασίας αφού το αντικείμενο, το οποίο όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που μας απέστειλε ήταν αρκετά μεγάλο, βρισκόταν περίπου στο μέσο του κυπέλου με το τυρί.

Το προϊόν είχε αγοραστεί από το σούπερ μάρκετ Κρητικός που βρίσκεται στην περιοχή Δαλαμανάρα, ένα πεδινό χωριό του νομού Αργολίδας. Η γυναίκα επέστρεψε το τυρί στο σούπερ μάρκετ, οι υπάλληλοι του οποίου αμέσως επικοινώνησαν με την προμηθεύτρια εταιρεία και απέσυραν ολόκληρη την παρτίδα από τα ράφια όπως της δήλωσαν. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μίλησε τηλεφωνικά με την καταναλώτρια, και υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα.

Η αναγνώστρια του cibum, έκανε και καταγγελία στον ΕΦΕΤ, ενώ όπως μας είπε, σκοπός της κινητοποίησής της είναι η ευαισθητοποίηση της εταιρείας ώστε το προϊόν να ανακληθεί και να μην μπει σε κίνδυνο υγείας κανένας καταναλωτής, δεδομένου ότι κομμάτια του ίδιου αντικειμένου θα μπορούσαν να υπάρχουν και σε άλλα κεσεδάκια της ίδιας παρτίδας.

Το απροσδιόριστο ξένο σώμα που βρήκε μέσα σε τυρί cottage καταναλώτρια στο Άργος

Πώς μπορεί να βρέθηκε το ξένο σώμα στο τυρί cottage;

Η παρουσία ξένου σώματος σε συσκευασμένο τυρί cottage μπορεί να προκύψει από διάφορες διαδικασίες κατά τη διάρκεια της παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας ή αποθήκευσης. Ορισμένοι πιθανοί λόγοι για την εμφάνιση ξένων σωμάτων σε τέτοιου είδους προϊόντα είναι:

  1. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του γάλακτος: Στην παραγωγή τυριού cottage, το γάλα περνά από διάφορες διαδικασίες, όπως το φιλτράρισμα και η παστερίωση. Κατά τη διάρκεια αυτών των διαδικασιών, μπορεί να εισέλθουν ξένα σώματα στο γάλα, όπως μικρά κομμάτια από το μηχανικό εξοπλισμό (π.χ. σπασμένα μέρη από σωλήνες ή φίλτρα).
  2. Φθορές στον εξοπλισμό: Εάν τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή και επεξεργασία του τυριού cottage είναι κακώς συντηρημένα ή φθαρμένα, μπορεί να αποσπαστούν μικρά κομμάτια μετάλλου, πλαστικού ή άλλων υλικών που καταλήγουν στο προϊόν.
  3. Πρόβλημα στην παραγωγική γραμμή ή την συσκευασία: Κατά τη διαδικασία συσκευασίας, το τυρί cottage μπορεί να έρθει σε επαφή με ξένα αντικείμενα, όπως θραύσματα από τα μηχανήματα συσκευασίας ή άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στις γραμμές παραγωγής. Εάν ο εξοπλισμός δεν είναι σωστά συντηρημένος, υπάρχει η πιθανότητα τέτοιων ξένων σωμάτων να καταλήξουν στο τελικό προϊόν.
  4. Ακατάλληλη διαχείριση των υλικών: Κατά τη διάρκεια της παραγωγής ή της επεξεργασίας, μπορεί να υπάρξουν λάθη από τους εργαζόμενους (π.χ. χρήση εργαλείων ή υλικών που δεν είναι κατάλληλα για την επαφή με τρόφιμα), κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην παρουσία ξένων σωμάτων στο τελικό προϊόν.
  5. Περίσσειες από πρώτες ύλες ή συστατικά: Στην παραγωγή τυριού cottage, μπορεί να χρησιμοποιούνται και άλλες πρώτες ύλες, όπως αλάτι, που ενδέχεται να περιέχουν ξένα αντικείμενα ή σωματίδια από άλλες διαδικασίες επεξεργασίας, τα οποία μεταφέρονται στο τελικό προϊόν.
  6. Αναρρόφηση ακατάλληλων υλικών από την αποθήκευση ή τη μεταφορά: Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ή της αποθήκευσης του τυριού cottage, μπορεί να έρθει σε επαφή με υλικά ή αντικείμενα (όπως κομμάτια πλαστικού ή χαρτιού) που εισέρχονται στην συσκευασία λόγω κακής αποθήκευσης ή χειρισμού.

Όπως και με κάθε τρόφιμο, η παρουσία ξένων σωμάτων, ιδιαίτερα αν είναι από επικίνδυνα υλικά (όπως μέταλλο ή γυαλί), μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, όπως πνιγμό, τραυματισμούς ή πεπτικά προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος που τα τρόφιμα με τέτοιες μολύνσεις πρέπει να ανακαλούνται άμεσα για την προστασία των καταναλωτών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα