Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υποχρεωτικές οι προειδοποιητικές ετικέτες για πρόσθετη ζάχαρη σε McDonald’s και Starbucks στη Νέα Υόρκη

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΥποχρεωτικές οι προειδοποιητικές ετικέτες για πρόσθετη ζάχαρη σε McDonald’s και Starbucks στη Νέα Υόρκη
spot_img

Νομοθεσία “σταθμός” για όλες τις μεγάλες αλυσίδες καφέ και γρήγορου φαγητού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης ψήφισε το νόμο «Sweet Truth Act» για την υποχρεωτική ενημέρωση των καταναλωτών από fast food και καφετέριες για την πρόσθετη ζάχαρη που περιέχουν τα προϊόντα τους. Τα τρόφιμα και ποτά που περιέχουν πάνω από 50 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης θα φέρουν εικονίδιο με ένα κουτάλι γεμάτο με σωρούς ζάχαρης. Το μέτρο αφορά τις αλυσίδες με 15 ή περισσότερα καταστήματα μεταξύ των οποίων Starbucks και Mcdonald’s ενώ τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα ανέρχονται από 200 έως 500$.

Το τμήμα υγείας της πόλης έχει προθεσμία έως τον Ιούνιο του 2024 για να σχεδιάσει τις προειδοποιήσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα εστιατόρια έως το 2025. Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει ήδη εφαρμόσει προειδοποιητικά εικονίδια σε στοιχεία μενού που περιέχουν περισσότερο νάτριο.

Το νομοσχέδιο θα απαιτεί επίσης μια τεκμηριωμένη προειδοποιητική δήλωση σχετικά με την υψηλή πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων, η οποία θα εμφανίζεται στο μητρώο, στον πίνακα μενού και δίπλα σε μέρη όπου διανέμονται είδη με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως μηχανές αναψυκτικών.  

Σύμφωνα με το Κέντρο Επιστήμης στο Δημόσιο Συμφέρον (CSPI) πρόκειται για μία ιστορική νομοθεσία. H  DeAnna Nara, ανώτερος συνεργάτης της CSPI δήλωσε. «Με τη νομοθεσία που υπογράφηκε σήμερα, οι Νεοϋορκέζοι σύντομα θα μπορούν να δουν με μια ματιά ότι η σόδα ή το σύνθετο γεύμα τους έχει πάνω από μια ημερήσια δόση, πρόσθετα σάκχαρα. Αλλά ο αντίκτυπος αυτής της πολιτικής θα πρέπει να εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τα σύνορα των πέντε περιφερειών. Ελπίζουμε ότι περισσότερες πόλεις και πολιτείες ακολουθούν το παράδειγμα της Νέας Υόρκης και ότι η βιομηχανία τροφίμων θα το εκμεταλλευτεί ως επιχειρηματική ευκαιρία για να διαθέσει στην αγορά είδη μενού με ασφαλέστερα επίπεδα ζάχαρης.» 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο