Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αττική:1.150 Έλεγχοι στην αγορά τροφίμων. Δεσμεύτηκαν 7.656 κιλά ζωικών προϊόντων

ΑρχικήΝέαΑττική:1.150 Έλεγχοι στην αγορά τροφίμων. Δεσμεύτηκαν 7.656 κιλά ζωικών προϊόντων
spot_img

cibum team


Για την εικόνα που παρουσιάζει η κίνηση στην αγορά, τις τιμές των προϊόντων αλλά και για την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων ενόψει του Πάσχα, ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στη Βαρβάκειο αγορά συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλο, όπου τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης, καθώς και ο πρόεδρος της Ψαραγοράς, Σπύρος Κοράκης.

 

- Advertisement -

Αναφορικά με τους ελέγχους, διενεργούνται σε τακτικό επίπεδο όλη τη Σαρακοστή και εντατικοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες ενόψει του Πάσχα. Τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας σε 1.150 έλεγχους κατάσχεσαν 7.656 κιλά ζωικά προϊόντα και δέσμευσαν 1722 κιλά ζωικών και φυτικών προϊόντων (ελλιπής σήμανση, κλπ). Επιπρόσθετα όλο αυτό το διάστημα, στα σφαγεία της Αττικής πραγματοποιούνται κρεοσκοπικοί έλεγχοι από κτηνιάτρους της Περιφέρειας ενώ σημαντικές παραβάσεις διαπιστώθηκαν στον Κεντρικό Τομέα όπου το τελευταίο 15ημερο σε 900 έλεγχους επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ.

 Ο κ. Πατούλης σχετικά με τους ελέγχους που διενεργούνται επισήμανε ότι «στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που θα φτάσουν στο εορταστικό τραπέζι θα είναι ασφαλή και ποιοτικά. Κατά την επίσκεψή μας, εδώ στη Βαρβάκειο, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει επάρκεια ποιοτικών αγαθών και καλές τιμές. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το Μεγάλο Σάββατο. Καλώ τους καταναλωτές να στηρίξουν τη Βαρβάκειο αγορά και να κάνουν τις αγορές τους με απόλυτη ασφάλεια».

 Ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης, χαρακτήρισε ικανοποιητική την κίνηση στη Βαρβάκειο, «γεγονός το οποίο οφείλεται στο άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων το οποίο φαίνεται να διευκολύνει περισσότερο τους καταναλωτές».

Πηγή:ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα