Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτός είναι ο λόγος που δε πρέπει να χρησιμοποιειτε φριτέζα αέρα για ψήσιμο μπέικον

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑυτός είναι ο λόγος που δε πρέπει να χρησιμοποιειτε φριτέζα αέρα για ψήσιμο μπέικον
spot_img

Τι επηρεάζει το ψήσιμο στη φριτέζα αέρα.

Πολλοί υποστηρίζουν πως μια από τις καλύτερες λύσεις για να μειώσετε την ποσότητα λίπους που καταναλώνετε είναι να χρησιμοποιήσετε φριτέζα αέρα. Αυτό βοηθά το μπέικον να μαγειρευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε το επιπλέον λίπος να στάζει μακριά, μειώνοντας τις θερμίδες.

Ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως δεν είναι κατάλληλη για φαγητά που περιέχουν σάλτσες, ενώ εκπρόσωπος από διαδικτυακά κρεοπωλεία, Campbells Prime Meat προειδοποίησε τον κόσμο να «δείξει προσοχή» καθώς μοιράστηκε γιατί δεν μαγειρεύει ούτε μπέικον στη φριτέζα.

«Όταν χρησιμοποιείτε φριτέζα αέρα, να είστε προσεκτικοί καθώς το μπέικον περιέχει υψηλά επίπεδα λίπους, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε κάπνισμα ή ακόμα και σε φλόγες σε ορισμένα μοντέλα φριτέζας αέρα», σύμφωνα με τον επαγγελματία. «Για να αποφευχθεί αυτό, μπορείτε να εργαστείτε σε μικρότερες παρτίδες και να φροντίσετε να αποστραγγίζετε τακτικά το λίπος κατά το μαγείρεμα σε μια φριτέζα». 

Αναζητώντας τρόπους να μειώσετε τις διατροφικές συνέπειες του μπέικον, μπορείτε να ακολουθήσετε απλές πρακτικές. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να αφαιρείτε το λίπος του μπέικον μετά το μαγείρεμα.

Η αρχή μιας φριτέζας αέρα είναι ότι μπορεί να τραγανίσει τα τρόφιμα χωρίς πολύ λίπος. Αυτό το κάνει κυκλοφορώντας αέρα γύρω από το φαγητό σας σε πολύ πιο κοντινά τέταρτα από ό,τι μπορεί να διαχειριστεί ο φούρνος σας.

Επιπλέον, αυτό το πρόβλημα σημαίνει ότι μπορείτε να μαγειρέψετε μόνο μικρές παρτίδες μπέικον κάθε φορά, με τον κίνδυνο να μη τραγανίσει αν στοιβάζονται από πάνω.

Τι πρέπει να κάνω λοιπόν;

Αν πρόκειται να το μαγειρέψετε στη φριτέζα αέρα, το BBC GoodFood συνιστά να το τοποθετήσετε σε μία στρώση στη φριτέζα αέρα στους 200°C. «Μαγειρέψτε ραβδώσεις μπέικον για 6-10 λεπτά – το μόλις μαγειρεμένο μπέικον θα διαρκέσει 6 λεπτά, αλλά το πιο τραγανό μπέικον θα διαρκέσει 9-10 λεπτά».

Προτείνουν τη χρήση μόνο τριών ράβδων για την πλάτη ή έξι κομματιών μπέικον με ραβδώσεις τη φορά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο