Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Barilla Hellas: Αύξηση κύκλου εργασιών στα 88,8 εκατ. ευρώ το 2020

ΑρχικήΝέαBarilla Hellas: Αύξηση κύκλου εργασιών στα 88,8 εκατ. ευρώ το 2020
spot_img

cibum team

Ο κύκλος εργασιών της Barilla Hellas αυξήθηκε στα 88,8 εκατ. ευρώ (+17.9% έναντι 75,9 εκατ. ευρώ το 2019) ευνοημένος από τη δυναμική της αγοράς στο πρώτο lockdown, αλλά ως συνέπεια του πλεονεκτήματος υπεροχής των ζυμαρικών MISKO και Barilla και της ταχείας ανάπτυξης των σαλτσών και των προϊόντων Wasa.

Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στο ύψος των 40,3 εκατ. ευρώ από 36,0 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Παρά την αύξηση κατά 9,7% στα έξοδα διοίκησης και διάθεσης, τα κέρδη προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν στο ύψος των 6,7 εκατ. ευρώ από 5,1 εκατ. ευρώ το 2019, ως αποτέλεσμα της ισχυρής αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 6,6 εκατ. ευρώ από 5,1 εκατ. ευρώ την περυσινή χρονιά ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 4,8 εκ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 34,9%.

Η σημαντική κερδοφορία συνεισέφερε στην ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας τα οποία ανήλθαν σε 48,5 εκατ. ευρώ από 43,8 εκατ. ευρώ.

Ο δανεισμός παρέμεινε μηδενικός ενώ παράλληλα ενδυναμώθηκε και η ρευστότητα με τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας να διαμορφώνονται σε 5,3 εκατ. ευρώ την 31/12/2020 έναντι 3,5 εκατ. ευρώ την 31/12/2019.

Υλοποιώντας την μακροπρόθεσμη στρατηγική δέσμευση για διαρκή βελτίωση και ανάπτυξη των παραγωγικών εγκαταστάσεων και των προϊόντων μας, η Barilla Hellas συνέχισε το επενδυτικό της πρόγραμμα με νέες επενδύσεις 2,1 εκατ. ευρώ το 2020 (+24% από το 2019) που χρηματοδοτήθηκαν πλήρως από ίδια κεφαλαία.

Ο Cristiano Alocci, Πρόεδρος της περιοχής της Διευρυμένης Ανατολικής Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας) του Ομίλου Barilla και CEO της Barilla Hellas, σχολίασε: «Το 2020 για μας είναι μια χρονιά ιδιαίτερης σημασίας. Όχι μόνο για τις εταιρικές μας επιδόσεις αλλά κυρίως για τον τρόπο που λειτουργήσαμε ως ομάδα απέναντι στις προκλήσεις και τις ανατροπές που έφερε στις ζωές όλων μας η πανδημία. Με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων μας, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για να επιτύχουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της παραγωγής μας. Παράλληλα, σε στενή συνεργασία με τους συνεργάτες μας διασφαλίσαμε την τροφοδοσία της αγοράς και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων μας στους καταναλωτές σε συνθήκες πολύ απαιτητικές. Αλλά πάνω απ’ όλα, αναλάβαμε την ευθύνη που μας αναλογεί και σταθήκαμε αρωγοί στην κοινωνία και τις ανάγκες της, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με τον μακροπρόθεσμο σκοπό της εταιρείας μας, θα συνεχίσουμε με πάθος και αφοσίωση να αναπτύσσουμε ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, παραμένοντας προσηλωμένοι στην προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής και ενός βιώσιμου περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές».

Δείτε επίσης:

Εστίαση: Προτάσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση. Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους. 

ΕΦΕΤ- Νέα ανάκληση: συσκευασμένο φιλέτο κοτόπουλο, λόγω σαλμονέλας 

Καύσωνας: Πως να επιβιώσετε χωρίς κλιματισμό. Τα «ύπουλα» συμπτώματα της θερμοπληξίας

Ποια είναι η ΒΑΠ που κατήγγειλε την Coca Cola 3Ε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού 

Ανιχνευτές μετάλλων στη βιομηχανία τροφίμων part 2: Επικύρωση, Επαλήθευση και Έλεγχος 

Aπίστευτο: το Νο1 ποτό σε πωλήσεις στον κόσμο είναι… παγκοσμίως άγνωστο! 

Εστίαση: “Λουκέτο” για όρθιους πελάτες, ακόμη και από φωτογραφίες ή Video στα social media 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού

Oξείδιο του αιθυλενίου: Συνεχίζονται οι ανακλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη

Γιατί αλλάζει όνομα η γαλλική σαμπάνια στη Ρωσία 

Νέα υπηρεσία καταγγελιών για την ασφάλεια τροφίμων

Φάκελος Ισταμίνη: η τοξίνη που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού 

Φάκελος Κουμαρίνη: γιατί ανακαλούνται τρόφιμα που περιέχουν κουμαρίνη 

ΕΦΕΤ: Αλλαγές στον τρόπο επιβολής προστίμων στις επιχειρήσεις τροφίμων

Έρευνα: επιμέλεια και επιμονή στην καθαριότητα, έφερε ο covid! 

Εστίαση: Πότε θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τον έλεγχο των εμβολιασμένων

Β. Ρούσσος: Η Ειρήνη Παππά έπεσε στα πόδια του για ένα ζεϊμπέκικο! 

Δροσερή καλοκαιρινή μακαρονάδα με λεμόνι!

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Τα δοχεία με μπαχαρικά οι βασικοί “ένοχοι” για την παρουσία παθογόνων στις οικιακές κουζίνες

Για πρώτη φορά εξετάστηκαν τα βαζάκια με μπαχαρικά όσον αφορά τη διασταυρούμενη μόλυνση - Μεταφέρουν περισσότερα παθογόνα και μικροοργανισμούς από οποιοδήποτε άλλο οικιακό εξοπλισμό!

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα