Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διερεύνηση της προτίμησης των καταναλωτών για τον τρόπο σφαγής βοείου κρέατος

ΑρχικήΝέαΔιερεύνηση της προτίμησης των καταναλωτών για τον τρόπο σφαγής βοείου κρέατος
spot_img

Πόσο επηρεάζει η καλή διαβίωση των ζώων τις επιλογές των καταναλωτών.

Τα τρέχοντα πρότυπα παραγωγής και οι εκστρατείες επικοινωνίας σχετικά με την καλή διαβίωση των ζώων σε σχέση με το βόειο κρέας τονίζουν έντονα την «ανθρώπινη» εκτροφή βοοειδών. Πτυχές όπως οι συνθήκες μεταφοράς και σφαγής συχνά παραβλέπονται τόσο στα πρότυπα παραγωγής όσο και στην επικοινωνία με τους καταναλωτές.

 Οι μεγάλες διαδρομές μεταφοράς και η συμβατική σφαγή μπορεί να προκαλέσουν σημαντικό άγχος στα ζώα και να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην καλή διαβίωση τους και στην ποιότητα του κρέατος. Η σφαγή στο αγρόκτημα μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις επικρίσεις. Η σφαγή στο αγρόκτημα παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα: προσφέρει ένα αξιοπρεπές τέλος ζωής για ένα ζώο, αλλά επίσης επιτρέπει στους αγρότες να λαμβάνουν μια δίκαιη τιμή για την εργασία τους και να ικανοποιούν τη ζήτηση των καταναλωτών για προϊόντα υψηλής ευημερίας.

Η γνωστοποίηση της αξίας των συνθηκών σφαγής χαμηλής καταπόνησης, όπως η σφαγή στο αγρόκτημα, μπορεί να προσφέρει σημαντικές δυνατότητες πωλήσεων για ένα τμήμα της αγοράς υψηλής ποιότητας. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods του Mdpi στο Ειδικό τεύχος καινοτόμες προσεγγίσεις για τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας στο κρέας και τα προϊόντα κρέατος, διερεύνησε τις προτιμήσεις και την προθυμία των καταναλωτών να πληρώσουν για το βόειο κρέας που σφάζεται στο αγρόκτημα και όχι σε συμβατικά σφαγεία. Πραγματοποιήθηκε μια διαδικτυακή έρευνα ( n= 400) το 2022, με δείγμα αντιπροσωπευτικό του γερμανικού πληθυσμού ως προς το φύλο, την ηλικία, το εισόδημα και την εκπαίδευση. Η έρευνά περιελάμβανε ένα πείραμα διακριτής επιλογής για την αγορά κιμά βοείου κρέατος, ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά προϊόντος που επηρεάζουν τις αποφάσεις αγοράς. Αυτά περιελάμβαναν: τιμή, πληροφορίες για τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της περιφερειακής παραγωγής, διαφορετικά πρότυπα παραγωγής (συμβατικά/βιολογικά) και πληροφορίες για τη σφαγή στο αγρόκτημα. 

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν πως στις επιλογές των καταναλωτών προτεραιότητα έχουν οι χαμηλές τιμές και μετά ακολουθούν οι πληροφορίες  σχετικά με τη σφαγή στο αγρόκτημα. Επίσης οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι προτιμούν πληροφορίες σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων έναντι της υψηλής ποιότητας βοείου κρέατος. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επισήμανση της σφαγής στο αγρόκτημα θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό όφελος στην εμπορία προϊόντων βοείου κρέατος υψηλής ποιότητας.

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο