Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, 2024
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιδημία νοροϊού σε κρουαζιερόπλοιο με 1.822 επιβάτες

ΑρχικήΝέαΕπιδημία νοροϊού σε κρουαζιερόπλοιο με 1.822 επιβάτες
spot_img

Ο νοροϊός μπορεί να εισέλθει στην κουζίνα μέσω μικροσκοπικών ποσοτήτων εμετού και περιττωμάτων στα χέρια ή από μολυσμένα τρόφιμα, ειδικά μούρα, λαχανικά και στρείδια.

Τουλάχιστον 70 από τους 1.822 επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο Coral Princess, που ταξιδεύουν από τη Σιγκαπούρη στο Λος Άντζελες παρουσιάζουν συμπτώματα νοροϊού, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (USCDC).

Πρόκειται για 55 επιβάτες και 15 μέλη του πληρώματος που ταλαιπωρούνται με έμετο και διάρροια.

Ο νοροϊός είναι ένας εντερικός ιός που είναι εξαιρετικά μεταδοτικός μέσω άμεσης ή έμμεσης επαφής με ένα μολυσμένο άτομο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα CruiseMapper , το πλοίο Coral Princess που ανήκει στην εταιρεία Princess Cruises (με έδρα την Καλιφόρνια), αναχώρησε από τη Σιγκαπούρη στις 17 Οκτωβρίου.

Η Coral Princess έχει εφαρμόσει «βελτιωμένες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης σύμφωνα με το σχέδιο ετοιμότητας και αντιμετώπισης της πανδημίας», μεταξύ άλλων μέτρων, σύμφωνα με το CDC. Το πρόγραμμα υγιεινής των πλοίων του CDC παρακολουθεί την επιδημία εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με τη Cruise Mummy στις 15.11 Νοεμβρίου, ένα άλλο ξέσπασμα νοροϊού καταγράφηκε επίσης στο κρουαζιερόπλοιο Crown Princess που ταξιδεύει αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι επιβάτες του πλοίου έλαβαν μήνυμα να αποβιβαστούν στο Ντάργουιν της Αυστραλίας, εάν είναι δυνατόν, ώστε οι αρχές να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν ενδελεχή καθαρισμό του πλοίου, συμπεριλαμβανομένης της απολύμανσης όλων των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων.

Η Δρ Sarah Hochman στο Tisch Hospital (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) επιβεβαίωσε ότι αυτός ο ιός δεν έχει καμία ειδική σχέση με τα κρουαζιερόπλοια αλλά μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

Ο νοροϊός μπορεί να εισέλθει στην κουζίνα μέσω μικροσκοπικών ποσοτήτων εμετού και περιττωμάτων στα χέρια ή από μολυσμένα τρόφιμα, ειδικά μούρα, λαχανικά και στρείδια. Προκαλεί εμετό και διάρροια και μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο καθώς και από τρόφιμα και ποτά.

Είναι σημαντικό όλοι να πλένουν τα χέρια τους με ζεστό νερό και σαπούνι πριν ξεκινήσουν να μαγειρεύουν ή να σερβίρουν φαγητό σε πελάτες και καλεσμένους. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιοι και γιατί τιμήθηκαν για την συνεισφορά τους στον χώρο των τροφίμων και της διατροφής στα FEA 2024 (video)

Η συντακτική ομάδα του cibum, η οργανωτική επιτροπή των FEA 2024 και εκπρόσωποι των χορηγών των FEA 2024 επέλεξαν σειρά προσωπικοτήτων που διακρίθηκαν το 2024.

Ποιες χαρτοπετσέτες περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες – Ευρήματα μελετών

Οι χαρτοπετσέτες που είναι γεμάτες με τοξικές ουσίες.

Προσοχή στα Χριστουγεννιάτικα ημερολόγια με σοκολατάκια – Απανωτές ανακλήσεις σε όλη την Ευρώπη

Αλλοιωμένη οσμή και γεύση, έντομα και αδήλωτο αλκοόλ κάνουν τη Χριστουγεννιάτικη συνήθεια επικίνδυνη για την υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο