Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FDA: Νέα επιδημία Salmonella με 59 κρούσματα – Σε εξέλιξη οι έρευνες

ΑρχικήPicksNews LineFDA: Νέα επιδημία Salmonella με 59 κρούσματα - Σε εξέλιξη οι έρευνες
spot_img

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων – FDA των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα επιδημία Salmonella.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων μέχρι εχθές, 16 Μαρτίου, είχε φτάσει τα 59, με όλα να αφορούν συγκεκριμένα τη Salmonella Saintpaul.

- Advertisement -

Μέχρι στιγμής, η Salmonella δεν έχει συνδεθεί με κάποια πηγή τροφίμων, αλλά οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ενώ έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτιση.

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με  Salmonella θα αρχίσουν να αναπτύσσουν συμπτώματα 12 έως 72 ώρες μετά τη μόλυνση. Η σαλμονέλωση, διαρκεί συνήθως τέσσερις έως επτά ημέρες και οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι με σαλμονέλωση αναπτύσσουν διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες. Πιο σοβαρές περιπτώσεις σαλμονέλωσης μπορεί να περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνους, πονοκεφάλους, λήθαργο, εξάνθημα, αίμα στα ούρα ή τα κόπρανα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ υπολόγισαν ότι περίπου 450 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν κάθε χρόνο από οξεία σαλμονέλλωση.

Λόγω του εύρους σοβαρότητας της ασθένειας, οι άνθρωποι θα πρέπει να συμβουλεύονται τον ειδικούς υγειονομικής περίθαλψης εάν υποψιάζονται ότι έχουν αναπτύξει συμπτώματα που μοιάζουν με λοίμωξη από σαλμονέλα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα