Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φλόριντα: Το καλλιεργημένο κρέας ξανά στο επίκεντρο – “Σώζουμε τη βιομηχανία κρέατος”

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΦλόριντα: Το καλλιεργημένο κρέας ξανά στο επίκεντρο - "Σώζουμε τη βιομηχανία κρέατος"
spot_img

Φλόριντα και Αλαμπάμα σε κοινή τροχιά.

   Με την πεποίθηση πως σώζει την βιομηχανία βοείου κρέατος από την «παγκόσμια ελίτ», ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, πριν λίγες μέρες ψήφισε το νομοσχέδιο που απαγορεύει το καλλιεργημένο κρέας στην Πολιτεία Sunshine. Λίγο αργότερα, η Αλαμπάμα έγινε η δεύτερη πολιτεία που απαγόρευσε το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.

   Το νομοσχέδιο της Αλαμπάμα, το οποίο υπεγράφη επίσημα από τον κυβερνήτη Kay Ivey τη Δευτέρα, απαγορεύει την «κατασκευή, πώληση ή διανομή τροφίμων που παράγονται από καλλιεργημένα ζωικά κύτταρα σε αυτήν την πολιτεία», ανέφερε. Το κράτος περιγράφει επίσης το καλλιεργημένο κρέας ως «κάθε προϊόν διατροφής που παράγεται από καλλιεργημένα ζωικά κύτταρα».

   Ακολουθώντας την Ιταλία, που απαγορεύει μεταξύ άλλων την παραγωγή και εμπορία καλλιεργούμενου κρέατος, ο Ρεπουμπλικανός νομοθέτης στη Φλόριντα, Tyler Sirois, αρκετούς μήνες πριν εισήγαγε ένα νομοσχέδιο που προτείνει την απαγόρευση της παραγωγής, πώλησης και διανομής κρέατος κυτταροκαλλιέργειας στην πολιτεία. Η πρόταση που τελικά πήρε το πράσινο φως από το νομοθετικό σώμα της Φλόριντα, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον προσεχή Ιούλιο.

   Εντωμεταξύ πριν λίγους μήνες, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ χορήγησε άδεια για την παραγωγή και την πώληση καλλιεργημένου κοτόπουλου στις καλιφορνέζικες εταιρείες Upside Foods and Eat JUST, καθιστώντας τις ΗΠΑ τη δεύτερη χώρα που ενέκρινε το καλλιεργημένο κρέας μετά τη Σιγκαπούρη στα τέλη του 2020. Παρά το γεγονός πως μετά από αυτό η βιομηχανία καλλιεργημένου κρέατος σημείωσε σημαντική πρόοδο, έκτοτε η κεφαλαιουχική χρηματοδότηση έχει στερέψει και η εκπαίδευση των καταναλωτών παρέμεινε σημαντικό εμπόδιο για την ανάπτυξη.

   Παρά τους νέους νόμους της πολιτείας, και ενδεχομένως περισσότερους που θα ακολουθήσουν, τόσο η Upside Foods όσο και η Good Meat δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να αλλάξουν στρατηγική. «Οι απαγορεύσεις είναι απογοητευτικές, αλλά αποσπούν την προσοχή από την κύρια εστίασή μας αυτή τη στιγμή, που είναι η εμπορευματοποίηση. Αυτήν τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στην κλίμακα και φέρνουμε τα προϊόντα επόμενης γενιάς μας στην αγορά», δήλωσε ο Sean Edgett, επικεφαλής νομικός υπεύθυνος της Upside Foods, σε δήλωση που εστάλη στο Food Dive.

    Ο Έτζετ περιέγραψε τη νομοθεσία που λαμβάνει χώρα στη Φλόριντα και την Αλαμπάμα ως «μεροληπτική» και η βιομηχανία εκπροσωπείται είτε άμεσα είτε μέσω ομάδων υπεράσπισης που υποστηρίζουν τη βιομηχανία καλλιεργούμενου κρέατος στα νομοθετικά σώματα των πολιτειών.

   Οι υποστηρικτές των νομοσχεδίων κατά του καλλιεργούμενου κρέατος, όπως αυτά που εγκρίθηκαν στην Αλαμπάμα και στην πολιτεία Sunshine, λένε ότι προστατεύουν τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες και απαγορεύουν σε μια «ελιτίστικη» τάξη να προωθεί αφύσικα τρόφιμα. «Η γεωργία είναι η ραχοκοκαλιά αυτής της χώρας», δήλωσε ο Gizmo Angus, τοπικός κτηνοτρόφος στο Molino της Φλόριντα, σε συνέντευξή του στο ABC News. «Η πηγή τροφής μας είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε ως αγρότες και παραγωγοί». Ο DeSantis απηχούσε το μήνυμα του Angus, λέγοντας ότι η βιομηχανία ήταν σημαντική για την κληρονομιά του κράτους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο