Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κινητό εργοστάσιο γιαουρτιού στην Νιγηρία – Αξιοποίηση της απομακρυσμένης γαλακτοπαραγωγής

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΚινητό εργοστάσιο γιαουρτιού στην Νιγηρία - Αξιοποίηση της απομακρυσμένης γαλακτοπαραγωγής
spot_img

H FrieslandCampina, με έδρα την Ολλανδία, ενισχύει την τοπική παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στη Νιγηρία, με την κατασκευή ενός κινητού εργοστασίου γιαουρτιού. Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να αξιοποιεί το γάλα των ντόπιων γαλακτοπαραγωγών και να παράγει με αυτό ροφήματα γιαουρτιού με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το νέο εργοστάσιο γιαουρτιού θα ξεκινήσει με την επεξεργασία 1,8 εκατομμυρίων κιλών γάλακτος και θα μπορεί ετησίως να παράγει περισσότερους από 18 εκατομμύρια ασκούς ροφήματος γιαουρτιού. Το έργο αποτελεί μέρος του Προγράμματος Ανάπτυξης Γαλακτοκομικών Προϊόντων που στηρίζει τους τοπικούς αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, να βελτιώσουν την ποιότητα του γάλακτος και τους προσφέρει πρόσβαση στην αγορά.

«Με αυτό το κινητό εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων βοηθάμε χιλιάδες ντόπιους νιγηριανούς παραγωγούς, εξασφαλίζοντας τις πωλήσεις του γάλακτος τους και, κατά συνέπεια, το εισόδημά τους», εξηγεί ο Jeroen Elfers, διευθυντής ανάπτυξης γαλακτοκομικών προϊόντων και ροών γάλακτος στη FrieslandCampina.

“Δημιουργούμε επίσης θέσεις εργασίας και παρέχουμε στον πληθυσμό θρεπτικά και οικονομικά προσιτά γαλακτοκομικά προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο, συνεργαζόμαστε με τη νιγηριανή κυβέρνηση για την παροχή τροφής στον ταχέως αναπτυσσόμενο πληθυσμό της χώρας”.

Η ικανότητα επεξεργασίας μπορεί να κλιμακωθεί γρήγορα, όπως σημειώνει η εταιρεία, η οποία αναμένει να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στο εργοστάσιο της Νιγηρίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Αλληλένδετα εμπορευματοκιβώτια

Με 200 εκατομμύρια κατοίκους, η Νιγηρία είναι μια σημαντική αγορά για τη FrieslandCampina, με το Peak να είναι το πιο γνωστό εμπορικό σήμα της FrieslandCampina στη χώρα.

Η νέα κινητή μονάδα που αποτελείται από πέντε διασυνδεδεμένα εμπορευματοκιβώτια, κατασκευάστηκε από την Scherjon Dairy Equipment και την Onesto Construction στο Surhuisterveen, και την Drachten (Ολλανδία).

Αυτά τα πέντε εμπορευματοκιβώτια μήκους 12,19 μέτρων, θα σταλούν σύντομα στη Νιγηρία. Μόλις φτάσουν στον προορισμό τους, θα διασυνδεθούν και η παραγωγή γιαουρτιού θα μπορεί να ξεκινήσει.

Να σημειωθεί πως η FrieslandCampina έχει το δικό της εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων στη Νιγηρία από το 1974, το FrieslandCampina WAMCO (Εταιρεία Γάλακτος Δυτικής Αφρικής).

Το 2020, η εταιρεία εξαγόρασε τη γαλακτοκομική εταιρεία Nutricima και με αυτό απέκτησε μια δεύτερη τοποθεσία επεξεργασίας στη νοτιοδυτική Νιγηρία και έγινε ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, και της μάρκας NuNu.

Οι γαλακτοκομικές εξελίξεις της FrieslandCampina

Μεταξύ των πρόσφατων εξελίξεων στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων, η FrieslandCampina έκανε κινήσεις τον περασμένο Μάιο για να μεταβιβάσει τη ρωσική θυγατρική της Campina στην Ehrmann.

Νωρίτερα φέτος, η FrieslandCampina και η Zeelandia ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια προσιτή εναλλακτική λύση με βάση τις πρωτεΐνες ορού γάλακτος, στο premium cheesecake της Νέας Υόρκης. Με ονομασία The New Cheesecake, χρησιμοποιεί τοπικά υλικά, προσφέροντας σε αρτοποιεία και καταστήματα στην Ευρώπη και την Ασία την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους μοναδικές παραλλαγές.

Η FrieslandCampina, σύμφωνα με το Food Ingredients First, εγκαινίασε επίσης πρόσφατα ένα νέο χαρτοφυλάκιο γαλακτοκομικών προϊόντων που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις πρωτεϊνούχες μπάρες να εισαχθούν σε όλο και μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό. Η σειρά περιλαμβάνει το νέο συστατικό Excellion Textpro, σχεδιασμένο για να δίνει μια πιο απαλή αίσθηση στο στόμα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο