Τα καπάκια είναι κατασκευασμένα από ανανεώσιμες, φυτικές ίνες που προέρχονται από δάση με βιώσιμη διαχείριση και φέρονται είναι ανακυκλώσιμα σε ροές οικιακών απορριμμάτων χαρτιού.
Αν αναλογιστείτε το πόσα πλαστικά καπάκια από ανακυκλώσιμα μπολ πετιούνται καθημερινά, θα τρομάξετε ακόμα και στη σκέψη.
Εάν, λοιπόν, κι εσείς συγκαταλέγεστε στους ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν το πλαστικό, αλλά δεν θέλετε να σταματήσετε να παίρνετε απ’ έξω φαγητό, η τελευταία σύμπραξη της εταιρείας συσκευασίας Graphic Packaging International και της Picadeli θα σας χαροποιήσει.
Μιλάμε φυσικά για καπάκια, αλλά όχι πλαστικά, μα από χαρτόνι, τα οποία χρησιμεύουν για να “στεγάζουν” με ασφάλεια τις σαλάτες της Picadeli, μιας γερμανικής αλυσίδας με σαλάτες, η οποία έχει βάλει στόχο να εξαλείψει ετησίως 250 μετρικούς τόνους πλαστικού από την αλυσίδα εφοδιασμού της.
Έχοντας αντικαταστήσει ολόκληρη τη σειρά πλαστικών καπακιών από τη σειρά συσκευασίας της Picadeli, τα καπάκια είναι κατασκευασμένα από ανανεώσιμες, φυτικές ίνες που προέρχονται από δάση με βιώσιμη διαχείριση και φέρονται είναι ανακυκλώσιμα σε ροές οικιακών απορριμμάτων χαρτιού. Λειτουργική συσκευασία, η οποία κουμπώνει για να προστατεύει το εσωτερικό, και χωρίς πλαστικό!
Μηνύματα έχουν επίσης τυπωθεί στα καπάκια σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να ασχοληθούν με τη μάρκα, γιατί όλα είναι θέμα μάρκετινγκ!
Αυτή η λύση μας δίνει ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση και για την Ελλάδα, της οποίας οι κάτοικοι παρά την ακρίβεια συνεχίζουν να αγοράζουν -ακόμα και με εμφανώς μειωμένη συχνότητα- φαγητό απέξω, αλλά σαν χώρα δεν έχει κάνει πολλά για τη μείωση του πλαστικού. Σημείο αναφοράς σε αυτό η έκθεση της WWF για το 2022, στην οποία αποκαλύφθηκε πως μόνο στις ελληνικές θάλασσες καταλήγουν ετησίως 11.500 τόνοι πλαστικών.