Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προειδοποίηση στους Αυστραλούς από τις Αρχές για τις τροφικές δηλητηριάσεις

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροειδοποίηση στους Αυστραλούς από τις Αρχές για τις τροφικές δηλητηριάσεις
spot_img

Το Συμβούλιο Πληροφοριών για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSIC) της Αυστραλίας, προέτρεψε τους καταναλωτές να μην εφησυχάζουν σχετικά με τη τροφική δηλητηρίαση.

Το μήνυμα έρχεται στο πλαίσιο της Αυστραλιανής Εβδομάδας Ασφάλειας Τροφίμων, η οποία διαρκεί από τις 13 έως τις 20 Νοέμβρη. Το επίκεντρο, είναι η ασφάλεια των τροφίμων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ο τρόπος με τον οποίο η κατανόηση των κινδύνων και η προετοιμασία, μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των κινδύνων που συνδέονται με τις τροφιμογενείς ασθένειες και την επιμόλυνση.

Κάθε χρόνο, υπάρχουν περίπου 4,1 εκατομμύρια περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης στη χώρα, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα 31.920 νοσηλείες, 86 θανάτους και ένα εκατομμύριο επισκέψεις σε γιατρούς.

Συνεχίστε το πλύσιμο των χεριών

Η Cathy Moir, πρόεδρος του συμβουλίου του FSIC, δήλωσε ότι καθώς αίρονται τα lockdowns για την COVID-19, είναι σημαντικό να μην ασκηθούν πρόσθετες πιέσεις στα συστήματα υγείας μέσω περιπτώσεων τροφικής δηλητηρίασης που μπορούν να προληφθούν.

“Θέλουμε πραγματικά οι άνθρωποι να διατηρήσουν υψηλό ποσοστό πλυσίματος των χεριών, ειδικά αφού πάνε στην τουαλέτα και πριν χειριστούν τα τρόφιμα. Το φετινό θέμα «Ασφάλεια των τροφίμων – να είστε προετοιμασμένοι» αποσκοπεί στην οικοδόμηση αντοχής στην κοινότητα, με τη δημιουργία μιας βασικής εργαλειοθήκης για την ασφάλεια των τροφίμων και την ενθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού σε μαθήματα ασφάλειας τροφίμων. Εκτός από την COVID-19, είχαμε αυξανόμενο αριθμό άλλων φυσικών καταστροφών, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες και μεγάλες διακοπές ρεύματος”, ανέφερε στο Food Safety News.

Οι φυσικές καταστροφές μπορούν να αφήσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα, πράγμα που σημαίνει έλλειψη ασφαλούς ψύξης για τρόφιμα, αερίου για μαγείρεμα και πιθανώς,  κατάλληλου νερό για πόση και καθαρισμό.

Η εργαλειοθήκη έκτακτης ανάγκης, περιλαμβάνει την αγορά θερμόμετρου ψυγείου και θερμομέτρου μαγειρέματος/κρέατος. Το πρώτο θα χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του ψυγείου, η οποία θα πρέπει να είναι στους 5 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερα, ώστε να σταματήσει ο πολλαπλασιασμός των περισσότερων βακτηρίων τροφικής δηλητηρίασης από τον πολλαπλασιασμό και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Το θερμόμετρο μαγειρέματος πρέπει να χρησιμοποιείται για να ελέγχεται ότι τρόφιμα όπως πουλερικά, λουκάνικα, μπιφτέκια και άλλα κρέατα, συκώτι, και ψητά ρολά, φτάνουν τουλάχιστον τους 75 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο. Τα πιάτα αυγών πρέπει να φτάνουν τουλάχιστον τους 72 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο.

Το FSIC ενθάρρυνε επίσης τους ανθρώπους να κάνουν ένα βασικό μάθημα ασφάλειας τροφίμων, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους, καθώς και για να έχουν – ενδεχομένως – ευκαιρίες απασχόλησης ως χειριστές τροφίμων ή να ξεκινήσουν μια επιχείρηση τροφίμων.

Προετοιμαστείτε για το επείγον

Προηγούμενη έρευνα, που κυκλοφόρησε για την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών στα μέσα Οκτωβρίου, διαπίστωσε ότι οι Αυστραλοί έπλυναν ή απολύμαναν τα χέρια τους με μείωση 15% στον αριθμό των φορών, από την ίδια περίοδο του Σεπτεμβρίου του 2020.

Ο Γκραντ Μάδερς, από το Περιφερειακό Συμβούλιο του Ρόκαμπτον στο Κουίνσλαντ, δήλωσε ότι η εκστρατεία αφορούσε την οικοδόμηση αντοχής στην κοινότητα.

“Αντιμετωπίζουμε μια δυνητικά ταραχώδη περίοδο καταστροφών, με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών, πλημμυρών και κυκλώνων — όλα με δυνατότητα πρόκλησης μεγάλων διακοπών ρεύματος. Τώρα είναι η ώρα να κάνετε έναν απολογισμό του τι μπορεί να χρειαστείτε στο κιτ έκτακτης ανάγκης, και αυτό περιλαμβάνει νερό και φαγητό”, είπε.

“Συσκευάστε αρκετά μη αλλοιώσιμα τρόφιμα και νερό για να διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις ημέρες – σε περίπτωση που δεν έχετε ρεύμα/αέριο ή εάν πρέπει να φύγετε από το σπίτι σας. Θυμηθείτε να αποθηκεύσετε τρόφιμα που γνωρίζετε ότι η οικογένειά σας θα φάει – τα ιδιότροπα παιδιά δεν είναι διασκεδαστικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης – και ότι καλύπτονται οι οποιεσδήποτε διατροφικές ανάγκες. Εάν είστε σε θέση να μείνετε στο σπίτι σας και αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε προσωρινή διακοπή ρεύματος, πρέπει να ελέγξετε ότι το ψυγείο σας λειτουργεί σταθερά στους 5 βαθμούς C ή χαμηλότερα, για να σταματήσετε την ανάπτυξη των περισσότερων βακτηρίων τροφικής δηλητηρίασης.”

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο