ΑρχικήΝέαΠρόστιμο €246 σε πελάτισσα μεγάλου σουπερμάρκετ επειδή έφαγε ένα ραπανάκι ενώ ψώνιζε!

Πρόστιμο €246 σε πελάτισσα μεγάλου σουπερμάρκετ επειδή έφαγε ένα ραπανάκι ενώ ψώνιζε!

Μετάνιωσε πικρά μία γυναίκα για την παρορμητική απόφασή της να φάει ένα ραπανάκι αξίας 0,3 ευρώ, σε σούπερ μάρκετ με τζίρο πάνω από 4 δις

3 λεπτά ανάγνωσης

Μετάνιωσε πικρά μία γυναίκα για την παρορμητική απόφασή της να φάει ένα ραπανάκι αξίας 0,3 ευρώ, σε σούπερ μάρκετ με τζίρο πάνω από 4 δις

Πρόστιμο 246,03 ευρώ επιβλήθηκε σε γυναίκα από το Λιντς της Αυστρίας αφού έφαγε ραπανάκι ενώ ψώνιζε σε σούπερ μάρκετ Hofer. Η Hofer είναι θυγατρική της γερμανικής πολυεθνικής, οικογενειακής αλυσίδας εκπτωτικών σούπερ μάρκετ, Aldi Sud και διαθέτει 520 καταστήματα. Το οικονομικό έτος 2019 , η Hofer Austria πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και αυτή τη στιγμή απασχολεί περισσότερα από 12.000 άτομα. 

- Advertisement -

Το περιστατικό σημειώθηκε αφού ένα ραπανάκι έπεσε από ένα μάτσο που σχεδίαζε να αγοράσει η γυναίκα. Κατά την έξοδό της από το κατάστημα, την σταμάτησε ο φύλακας και την κατηγόρησε για κλοπή. Το σούπερ μάρκετ εξήγησε ότι όλα τα προϊόντα παραμένουν στην ιδιοκτησία του εμπόρου μέχρι να πληρωθούν στο ταμείο και η κατανάλωση ενός προϊόντος πριν από την πληρωμή θεωρείται κλοπή. Το Επιμελητήριο Εργασίας της Άνω Αυστρίας επιβεβαίωσε αυτόν τον κανόνα, σημειώνοντας ότι τέτοιες χειρονομίες δεν γίνονται ανεκτές και παραμένουν παράνομες.

Το πρόστιμο πυροδότησε έντονες συζητήσεις στο διαδίκτυο, με πολλούς να το θεωρούν υπερβολικό, ειδικά από τη στιγμή που το ραπανάκι, που κόστιζε μόλις 3 λεπτά του ευρώ, θα είχε πεταχτεί ούτως ή άλλως.
Αν και η γυναίκα θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ποινή στο δικαστήριο, επέλεξε να αποχωρήσει, λέγοντας ότι η δική δεν άξιζε το κόστος. «Μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιήσω όλες τις οικονομίες μου για αυτό», δήλωσε, εκφράζοντας την οργή της για το περιστατικό.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Βρεφικά γάλατα στην Ελλάδα: Τι έδειξε νέα μελέτη για λίπος, ετικέτες και λιπαρά οξέα σε 15 δείγματα απο τρία μεγάλα σουπερμάρκετ

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν μεγάλες διαφοροποιήσεις στη θρεπτική σύνθεση, με ιδιαίτερα έντονες αποκλίσεις στο προφίλ των λιπαρών.

Αλκοολούχα ποτά: Νέα ενοποιημένη έκδοση των κανόνων της ΕΕ για τα πρόσθετα

Τι αλλάζει για μπύρα, κρασί και οινοπνευματώδη ποτά με την επικαιροποίηση της βασικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Κρέμα γάλακτος στο επίκεντρο επιστημονικής έρευνας για μόλυνση από επικίνδυνους χημικούς ρύπους PCBs

Νέα μελέτη εξετάζει την παρουσία διοξινοειδών PCB στην κρέμα γάλακτος και την επίδραση της βιομηχανικής επεξεργασίας