Σάββατο, Ιανουάριος 11, 2025
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στο νοσοκομείο 4χρονη με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) μετά από κατανάλωση ιταλικού τυριού – Παρέμβαση των Αρχών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣτο νοσοκομείο 4χρονη με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) μετά από κατανάλωση ιταλικού τυριού – Παρέμβαση των Αρχών
spot_img

Ανάκληση όλων των γαλακτοκομικών Malga di Coredo.

Οι εισαγγελικές αρχές στην επαρχία Τρεντίνο της Ιταλίας, ξεκίνησαν έρευνα για σοβαρή σωματική βλάβη, και παραβίαση του νόμου περί προετοιμασίας και διαχείρισης τροφίμων, καθώς ένα 4χρονο κορίτσι νόσησε με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) μετά από κατανάλωση τυριού και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πάντοβα σε σοβαρή κατάσταση. Το τυρί που κατανάλωσε ήταν μολυσμένο με escherichia coli.

Οι καραμπινιέροι έκαναν επιθεώρηση το αγρόκτημα-εστιατόριο Malga di Coredo όπου το κορίτσι είχε φάει το τυρί. Για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι αρχές ειδοποίησαν όσους έχουν αγοράσει, πριν από τις 14 Ιουλίου, γαλακτοκομικά προϊόντα που αποδίδονται στη malga που βρίσκεται στην επικράτεια του πρώην Δήμου Coredo, να μην καταναλώνουν τέτοια τρόφιμα. 

Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα Malga di Coredo ανακλήθηκαν ενώ ανακοίνωση για τους Γάλλους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή εξέδωσε και η Γαλλική Αρχή ασφάλειας Τροφίμων Rappel.

Τα νωπά γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να δίνονται σε παιδιά κάτω των 5 ετών και σε ηλικιωμένους. Το αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο είναι μια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Escherichia coli. Μεταδίδεται κυρίως μέσω μολυσμένων τροφίμων. Τα αρχικά συμπτώματα της λοίμωξης μπορεί να είναι διάρροια, έμετος, έντονο κοιλιακό άλγος, υπνηλία, ανουρία και εξασθένιση. Το Seu αντιπροσωπεύει τη σημαντικότερη αιτία οξείας νεφρικής ανεπάρκειας στην «παιδική ηλικία».

Πάντως ο Δήμαρχος της περιοχής μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες στα προϊόντα της φάρμας απαγόρευσε και την κατανάλωση νερού από τις πηγές της περιοχής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο