Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στο νοσοκομείο 4χρονη με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) μετά από κατανάλωση ιταλικού τυριού – Παρέμβαση των Αρχών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣτο νοσοκομείο 4χρονη με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) μετά από κατανάλωση ιταλικού τυριού – Παρέμβαση των Αρχών
spot_img

Ανάκληση όλων των γαλακτοκομικών Malga di Coredo.

Οι εισαγγελικές αρχές στην επαρχία Τρεντίνο της Ιταλίας, ξεκίνησαν έρευνα για σοβαρή σωματική βλάβη, και παραβίαση του νόμου περί προετοιμασίας και διαχείρισης τροφίμων, καθώς ένα 4χρονο κορίτσι νόσησε με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) μετά από κατανάλωση τυριού και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πάντοβα σε σοβαρή κατάσταση. Το τυρί που κατανάλωσε ήταν μολυσμένο με escherichia coli.

Οι καραμπινιέροι έκαναν επιθεώρηση το αγρόκτημα-εστιατόριο Malga di Coredo όπου το κορίτσι είχε φάει το τυρί. Για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι αρχές ειδοποίησαν όσους έχουν αγοράσει, πριν από τις 14 Ιουλίου, γαλακτοκομικά προϊόντα που αποδίδονται στη malga που βρίσκεται στην επικράτεια του πρώην Δήμου Coredo, να μην καταναλώνουν τέτοια τρόφιμα. 

Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα Malga di Coredo ανακλήθηκαν ενώ ανακοίνωση για τους Γάλλους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή εξέδωσε και η Γαλλική Αρχή ασφάλειας Τροφίμων Rappel.

Τα νωπά γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να δίνονται σε παιδιά κάτω των 5 ετών και σε ηλικιωμένους. Το αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο είναι μια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Escherichia coli. Μεταδίδεται κυρίως μέσω μολυσμένων τροφίμων. Τα αρχικά συμπτώματα της λοίμωξης μπορεί να είναι διάρροια, έμετος, έντονο κοιλιακό άλγος, υπνηλία, ανουρία και εξασθένιση. Το Seu αντιπροσωπεύει τη σημαντικότερη αιτία οξείας νεφρικής ανεπάρκειας στην «παιδική ηλικία».

Πάντως ο Δήμαρχος της περιοχής μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες στα προϊόντα της φάρμας απαγόρευσε και την κατανάλωση νερού από τις πηγές της περιοχής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο