Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το κρασί, το ελαιόλαδο και τα προϊόντα κρέατος βρίσκονται στο ραντάρ των αρχών στην Πορτογαλία

ΑρχικήΝέαΤο κρασί, το ελαιόλαδο και τα προϊόντα κρέατος βρίσκονται στο ραντάρ των αρχών στην Πορτογαλία
spot_img

Ανακλήσεις λόγω έλλειψης επισημάνσεων αλλά και κακής υγιεινής.

   Οι πορτογαλικές αρχές έχουν καταπολεμήσει το ελαιόλαδο, το κρασί και τα προϊόντα κρέατος σε μια σειρά επιχειρήσεων τους τελευταίους μήνες. Στα τέλη Ιουλίου, η Αρχή Οικονομικής και Ασφάλειας Τροφίμων (ASAE) επιθεώρησε τα συμπληρώματα διατροφής που πωλούνται σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

   Ως αποτέλεσμα της δράσης, 125 χειριστές επιθεωρήθηκαν, οδηγώντας σε 12 διοικητικές διαδικασίες. Τα κύρια αδικήματα περιελάμβαναν την έλλειψη μετάφρασης στα πορτογαλικά υποχρεωτικών πληροφοριών και συμπληρωμάτων μάρκετινγκ, τα οποία παραβίαζαν τους κανόνες επισήμανσης και διαφήμισης. Κατασχέθηκαν επίσης 150 κιλά συμπληρωμάτων διατροφής λόγω μη συμμόρφωσης στην επισήμανση, αξίας άνω των 4.000 ευρώ.

   Η νότια μονάδα της ASAE αποκάλυψε ευρήματα από την επιχείρηση Olive στο Torres Novas σε μια εγκατάσταση εξόρυξης και διύλισης φυτικών ελαίων. Οι έρευνες κατέληξαν στη δημιουργία ποινικής δικογραφίας για υποψία απάτης. Οι αρχές κατέσχεσαν 18.200 λίτρα μαγειρικό λάδι και 177.690 ετικέτες που ανέφεραν ελαιόλαδο, υποψιαζόμενες ότι το μαγειρικό λάδι επρόκειτο να διατεθεί στην αγορά ως ελαιόλαδο.

   Οι εργασίες στο σημείο ανεστάλησαν λόγω κακής υγιεινής και δομικών συνθηκών. Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν ήταν περισσότερα από 57.400 ευρώ. Σε άλλη εργασία, η κεντρική περιοχή της ASAE εξέτασε την πώληση κρασιών. Συνολικά κατασχέθηκαν 413 μπουκάλια aguardente vínica velha, ένα είδος αποστάγματος κρασιού, σε βιομηχανική μονάδα καθώς και 2.025 άλλα μπουκάλια και έξι ρολά ετικετών. Επίσης, βρέθηκαν 240 λίτρα κρασιού σε κατάστημα λιανικής με ακανόνιστη σήμανση. Η αξία της κατάσχεσης ανήλθε σε 17.500 ευρώ και κινήθηκαν δύο διαδικασίες.

    Επίσης, τον Ιούλιο, η νότια μονάδα της ASAE επιθεώρησε μια εγκατάσταση καθαρισμού και αποστολής ζώντων δίθυρων μαλακίων και μια αποθήκη αλιευτικών προϊόντων για να επαληθεύσει τη συμμόρφωση με τις συνθήκες αποθήκευσης και χειρισμού. Οι επιχειρήσεις στο Caldas da Rainha οδήγησαν στην κατάσχεση σχεδόν 2.500 κιλών θαλασσινών, όπως μύδια, καβούρια και στρείδια. Οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι η εγκατάσταση δεν διέθετε τη σωστή άδεια ή αριθμό κτηνιατρικού ελέγχου, τον οποίο εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Τροφίμων και Κτηνιατρικών Υποθέσεων (DGAV). Τα μπλοκαρισμένα αντικείμενα εκτιμήθηκαν σε περισσότερα από 16.300 € και οι εργασίες στο εμπλεκόμενο κατάστημα ανεστάλησαν.

   Ακόμα πάνω από 30 χειριστές επιθεωρήθηκαν και κατάσχεσαν 7,1 τόνους συσκευασμένου ρυζιού λόγω μη συμμόρφωσης, όπως η έλλειψη πορτογαλικής επισήμανσης, αξίας 8.600 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο, η βόρεια μονάδα της ASAE επιθεώρησε μια μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης κρασιού στο Santo Tirso. Αυτό οδήγησε στην κατάσχεση 6.000 λίτρων κρασιού και την κίνηση διοικητικών διαδικασιών παράβασης. Ο χώρος ανεστάλη λόγω έλλειψης καθαριότητας και υγιεινής. Η αξία της κατάσχεσης ήταν 5.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο