Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: EUROTOX 2021 – Σύνοδος για την εκτίμηση κινδύνου νέων πρωτεϊνών στα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαEFSA: EUROTOX 2021 – Σύνοδος για την εκτίμηση κινδύνου νέων πρωτεϊνών στα τρόφιμα
spot_img

cibum team

Αύριο Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, η EFSA διοργανώνει διαδικτυακό συμπόσιο με θέμα την αξιολόγηση νέων πρωτεϊνών η οποία είναι κρίσιμη για τις αρχές ασφάλειας τροφίμων παγκοσμίως.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την έκθεση σε πρωτεΐνες μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή, όπως η περίπτωση αναφυλακτικών αντιδράσεων ή ακόμα και μέσω της ειδικής τοξικότητας που προκαλείται από πρωτεΐνες.

Η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος στους τομείς που σχετίζονται με την επιστήμη της πρωτεΐνης σε συνδυασμό με την εξέλιξη των εργαλείων εκτίμησης χημικών κινδύνων, απαιτούν έγκαιρη επανεξέταση, εξορθολογισμό και ενίσχυση των προσεγγίσεων που χρησιμοποιούνται σήμερα για την εκτίμηση του κινδύνου νέων πρωτεϊνών στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές.

Αυτή η σύνοδος θα παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση της εκτίμησης κινδύνου νέων πρωτεϊνών στα τρόφιμα, τις μελλοντικές προοπτικές και τις τρέχουσες δραστηριότητες σε καινοτόμους τομείς.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια διαδραστική συνεδρία με στόχο τον εντοπισμό των πιο σχετικών αναπτυξιακών αναγκών για την ασφάλεια των πρωτεϊνών.

Το βιομηχανικό αυτό συμπόσιο, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) στα πλαίσια του ηλεκτρονικού συνεδρίου EUROTOX 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Το πλήρες πρόγραμμα της EUROTOX 2021

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο