Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
20.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΝΟΥΝΟΥ: Συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σε μελέτες για τη διατροφική αξία του πρωινού

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΝΟΥΝΟΥ: Συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σε μελέτες για τη διατροφική αξία του πρωινού
spot_img

Ουσιαστική η συμβολή του ισορροπημένου πρωινού στον περιορισμό εμφάνισης υπερβαρότητας ή παχυσαρκίας και της ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών στα παιδιά.

Το ΝΟΥΝΟΥ με συνέπεια και αξιοπιστία εδώ και 95 χρόνια φροντίζει για τη θρεπτικότητα των προϊόντων του, επενδύοντας στην επιστημονικότητα με γνώμονα την καλύτερη και ποιοτικότερη διατροφή των παιδιών και όλης της οικογένειας στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Ιωάννη Μανιού διερευνήθηκαν οι διατροφικές και διαιτητικές συνήθειες των παιδιών στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα στην υγεία τους, με έμφαση στο πρωινό, το πρώτο γεύμα της ημέρας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της FrieslandCampina Hellas-NOYNOY, με σημαντικά ευρήματα σχετικά με την ποιότητα του πρωινού, τα οποία αναδεικνύουν τη σημασία του για τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης υπερβαρότητας ή παχυσαρκίας  των παιδιών, καθώς και της εμφάνισης ανεπαρκών προσλήψεων θρεπτικών συστατικών.

Βασικά Συμπεράσματα των μελετών

  • Σχεδόν 1 στα 2 παιδιά αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερβαρότητας ή παχυσαρκίας.
  • 1 στα 2 παιδιά δεν καλύπτει τις συστάσεις ως προς τη διαιτητική πρόσληψη μικροθρεπτικών συστατικών.
  • Τα παιδιά που καταναλώνουν ένα ισορροπημένο πρωινό φαίνεται να έχουν υψηλότερη πιθανότητα επαρκούς πρόσληψης θρεπτικών συστατικών και, επίσης, μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης υπερβαρότητας ή παχυσαρκίας, γεγονός που, οφείλεται σε σημαντικό μέρος  στη μικρότερη κατανάλωση κενών θερμίδων.
  • Η τακτική κατανάλωση ισορροπημένου πρωινού στα παιδιά συσχετίζεται με μικρότερο Δείκτη Μάζας Σώματος, μειώνοντας τον κίνδυνο υπερβαρότητας ή παχυσαρκίας, κάτι που ενδεχομένως συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, χαμηλότερα επίπεδα καθιστικών δραστηριοτήτων και καλύτερη ποιότητα δίαιτας.

Οι μελέτες, που διεξήχθησαν με τη συμμετοχή 4.948 παιδιών στη χώρα μας, ηλικίας -13 ετών, και παρουσιάστηκαν στο 62ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούνιο του 2024, επικεντρώθηκαν στον συσχετισμό της συχνότητας και της ποιότητας του πρωινού με την εμφάνιση υπερβαρότητας ή παχυσαρκίας, καθώς και με την επαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Ο Ρόλος του Γάλακτος στην ισορροπημένη διατροφή

Οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί συστήνουν την καθημερινή κατανάλωση πρωινού ως σημαντικού γεύματος της ημέρας και, σύμφωνα με αυτούς, το γάλα αποτελεί βασικό συστατικό. Βρέθηκε ότι στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου πρωινού ένα ποτήρι γάλα βοηθά σημαντικά στη μείωση του κινδύνου υπερβαρότητας ή παχυσαρκίας, ενώ, παράλληλα, συμβάλλει στην αυξημένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, που ενισχύεται από τη μικρότερη κατανάλωση κενών θερμίδων.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas-NOYNOY κ. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, υπογράμμισε:

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συνεργασία του ΝΟΥΝΟΥ με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σχετικά με τη διατροφική αξία του πρωινού στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και τη συμβολή του γάλακτος σε αυτή. Η πρωτοβουλία αυτή του ΝΟΥΝΟΥ αναδεικνύει την επιστημονικότητα της μάρκας, που για 95 χρόνια είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας, της εμπιστοσύνης και της ποιότητας, διαμορφώνοντας και προάγοντας με συνέπεια την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή των παιδιών στην Ελλάδα».

O κ. Ιωάννης Μανιός, Καθηγητής Διατροφικής Αγωγής – Διατροφικής Αξιολόγησης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο δήλωσε σχετικά:

«Η πολύτιμη συνεργασία με τη FrieslandCampina Hellas-NOYNOY μας έδωσε τη δυνατότητα να διερευνήσουμε περαιτέρω τη σημασία του πρωινού στον ελληνικό παιδικό πληθυσμό σε σχέση με την παιδική υπερβαρότητα ή παχυσαρκία και την ανεπαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Τα ευρήματα της παρούσας μελέτης αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα του πρωινού και ειδικότερα της κατανάλωσης γάλακτος στο πλαίσιο αυτού ως αναπόσπαστο μέρος μίας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής για τα παιδιά».

Περισσότερες πληροφορίες και τη σχετική επικοινωνία μπορείτε να βρείτε στο diatrofi-paidiou.nounou.gr

Λίγα λόγια για τη FrieslandCampina

Η Friesland Campina είναι μία διεθνής συνεταιριστική εταιρεία με μακρά ιστορία για περισσότερα από 150 χρόνια. Η εταιρεία είναι απόλυτα προσηλωμένη στην παροχή άριστης ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων, που συμβάλλουν στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή εκατομμύριων καταναλωτών, ενώ παράγει προϊόντα για την επαγγελματική αγορά. Aναλαμβάνει ρόλο ευθύνης με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο, δεσμευόμενη να ενισχύσει το θετικό της αποτύπωμα μέχρι το 2050 σε όλη την αλυσίδα γάλακτος, από «τη φύση στο ποτήρι».

Η Friesland Campina Hellas-NOYNOY ιδρύθηκε το 1983 και διαθέτει στην ελληνική αγορά βρεφικά και νηπιακά γάλατα, βρεφικές κρέμες, γάλατα εβαπορέ και υψηλής παστερίωσης, γιαούρτια, κρέμες γάλακτος, βούτυρα και τυριά με τις επωνυμίες ΝΟΥΝΟΥ, FRISO, MILNER, FINA, τα προϊόντα επαγγελματικής χρήσης, κρέμες DEBIC, τυριά FRICO, ΜΙΚΡΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ και FRAU ANTJE, γάλατα NOYNOY BARISTA’S GOLD, TOP PRO, τη σειρά φυτικών ροφημάτων ΝΟΥΝΟΥ Φυτικό και το επαγγελματικό NOYNOY BARISTA’S GOLD ΟΑΤ, ανταποκρινόμενη, έτσι, στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες. Η εταιρεία παρέχει στους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους τεχνογνωσία, εφαρμόζει σημαντικά προγράμματα βιωσιμότητας και υλοποιεί αδιάλειπτα το κοινωνικό της έργο στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Κύκλος Φροντίδας».

Το Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα λειτουργεί από το 2004, ακολουθώντας τις αυστηρότερες διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας, εφαρμόζοντας, παράλληλα,  βραβευμένα προγράμματα βιωσιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.frieslandcampina.com/gr/.

Περίληψη των ανακοινώσεων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο