ΑρχικήΝέαΕπιμένει στις μάσκες στα καταστήματα η Sainsbury’s, αν και δεν είναι υποχρεωτικό

Επιμένει στις μάσκες στα καταστήματα η Sainsbury’s, αν και δεν είναι υποχρεωτικό

cibum team

 

Στη σύσταση να συνεχίσουν οι πελάτες της να φορούν μάσκες, αν και πλέον δεν είναι υποχρεωτικό από τον νόμο, προχώρησε η Sainsbury’s.

- Advertisement -

Η εταιρεία, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία, πήρε ευθέως θέση για τη χρήση της μάσκας, μόλις λίγες ώρες μετά τον οδηγό, που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση, όπου τόνιζε πως «προτείνει τη χρήση μάσκες σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο».

«Αν και η απόφαση για χρήση μάσκας είναι πλέον προσωπική επιλογή, η απόφαση να προτείνουμε στους πελάτες μας να το κάνουν, όταν ψωνίζουν, αντανακλά τα σχόλια και τις γνώμες των πελατών και του προσωπικού μας», τόνισε η εταιρεία.

- Advertisement -

Η εταιρεία σκοπεύει να αφαιρέσει κάποια από τα προστατευτικά στο κατάστημα, τα οποία είχαν μπει κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας, ωστόσο αυτά που διαχωρίζουν τους πελάτες από τους εργαζόμενους, θα παραμείνουν.

Παράλληλα, θα παραμείνουν τα αντισηπτικά στην είσοδο και σε κεντρικά σημεία των καταστημάτων, ενώ θα συνεχιστεί η πρακτική του καθαρισμού των καροτσιών και των καλαθών, αλλά και ο σχολαστικός καθαρισμός των καταστημάτων, αφού κλείσουν το βράδυ.

- Advertisement -

«Προσαρμοζόμαστε στις νέες οδηγίες της κυβέρνησης, έχοντας πάντα στον νουμας ότι η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα», είπε ο γενικός διευθυντής των Sainsbury’s, Simon Roberts.

Οι νέες οδηγίες της κυβέρνησης, πάντως, οι οποίες εκδόθηκαν την Τετάρτη 14 Ιουλίου, δέχθηκαν αυστηρή κριτική από ενώσεις και επιχειρήσεις, οι οποίες κατηγόρησαν την κυβέρνηση πως μεταθέτει το βάρος της ευθύνης για τον διαχειριστούν το ρίσκο με τους πελάτες στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Φλόριντα μηνύει την OpenAI για πρόκληση βλάβης στους χρήστες – Πώς συνδέεται με τη βιομηχανία τροφίμων (Ολόκληρη η αγωγή)

Η υπόθεση ανοίγει νέο κεφάλαιο στη νομική ευθύνη των συστημάτων AI, με πιθανές επιπτώσεις σε μάρκετινγκ, συμμόρφωση και χρήση αλγορίθμων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων.

Ο Τάσος συστήνεται: Ο επιστήμονας τροφίμων που φέρνει την ασφάλεια στην κουζίνα μας

Γνωρίστε τον Τάσο τον Καρδιτσιώτη «Scientist» της διπλανής πόρτας που έκανε την Ασφάλεια Τροφίμων… κάρμα!