Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η αγορά του κακάο στην Ευρώπη… ξαναπαίρνει τα πάνω της

ΑρχικήΝέαΗ αγορά του κακάο στην Ευρώπη… ξαναπαίρνει τα πάνω της
spot_img

cibum team

 

Στα προ πανδημίας επίπεδα ανακάμπτει η ζαχαροπλαστική στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία της BDSI, της γερμανικής ένωσης της ζαχαροπλαστικής βιομηχανίας, το αλεσμένο κακάο σημείωσε αύξηση 18% το δεύτερο εξάμηνο του 2021, το οποίο μεταφράζεται σε 93,064 τόνους.

Τα στοιχεία, τα οποία προέκυψαν από 11 εταιρείες της ένωσης, δείχνουν μια θετική τάση αναστροφής της ζήτησης, η οποία κάλυψε το χαμένο έδαφος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το αλεσμένο κακάο σημείωσε πτώση 8,4% το 2020 στη Γερμανία, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 σημείωσε νέα πτώση 8,1%, λόγω των lockdown και της μειωμένης ζήτησης.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, με το άνοιγμα της εστίασης, μαζί με τις δεξιώσεις, που ξεκίνησαν και πάλι να επιτρέπονται, βοήθησε τη ζαχαροπλαστική να… ξαναπάρει τα πάνω της.

«Λογικά είμαι στον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα», είπε ένα μέλος της ένωσης.

Τα τελευταία στοιχεία για το αλεσμένο κακάο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κακάο, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, δείχνουν ότι η τάση είναι πανευρωπαϊκή, καθώς σημειώθηκε αύξηση 13,6% σε σχέση με πέρυσι, η οποία μεταφράζεται σε 356.854 τόνους.

Με πληροφορίες από confectionerynews.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα