Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η αγορά του κακάο στην Ευρώπη… ξαναπαίρνει τα πάνω της

ΑρχικήΝέαΗ αγορά του κακάο στην Ευρώπη… ξαναπαίρνει τα πάνω της
spot_img

cibum team

 

Στα προ πανδημίας επίπεδα ανακάμπτει η ζαχαροπλαστική στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία της BDSI, της γερμανικής ένωσης της ζαχαροπλαστικής βιομηχανίας, το αλεσμένο κακάο σημείωσε αύξηση 18% το δεύτερο εξάμηνο του 2021, το οποίο μεταφράζεται σε 93,064 τόνους.

Τα στοιχεία, τα οποία προέκυψαν από 11 εταιρείες της ένωσης, δείχνουν μια θετική τάση αναστροφής της ζήτησης, η οποία κάλυψε το χαμένο έδαφος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το αλεσμένο κακάο σημείωσε πτώση 8,4% το 2020 στη Γερμανία, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 σημείωσε νέα πτώση 8,1%, λόγω των lockdown και της μειωμένης ζήτησης.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, με το άνοιγμα της εστίασης, μαζί με τις δεξιώσεις, που ξεκίνησαν και πάλι να επιτρέπονται, βοήθησε τη ζαχαροπλαστική να… ξαναπάρει τα πάνω της.

«Λογικά είμαι στον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα», είπε ένα μέλος της ένωσης.

Τα τελευταία στοιχεία για το αλεσμένο κακάο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κακάο, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, δείχνουν ότι η τάση είναι πανευρωπαϊκή, καθώς σημειώθηκε αύξηση 13,6% σε σχέση με πέρυσι, η οποία μεταφράζεται σε 356.854 τόνους.

Με πληροφορίες από confectionerynews.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άσχημα τα νέα για τα πρόσθετα τροφίμων: Δημοσιεύτηκε ανασκόπηση για τις επιπτώσεις στην υγεία μας και στις ασθένειες του εντέρου

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και πρόσθετα τροφίμων για την υγεία και τις ασθένειες του εντέρου.

Ρεκόρ μαζικών τροφικών δηλητηριάσεων των τελευταίων 40 ετών στη Γαλλία – Το 45% σημειώθηκαν σε εστιατόρια!

2.000 μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις στη Γαλλία το 2022 - "Σάρωσε" η σαλμονέλα σε αυγά.

Για πρώτη φορά εντοπίζεται τοξικότητα σε κοινό πρόσθετο τροφίμων

Το πρόσθετο τροφίμων E551 μπορεί να προκαλέσει κοιλιοκάκη!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα