Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιχειρηματική αποστολή 15 ελληνικών εταιρειών τροφίμων στο Παρίσι

ΑρχικήΝέαΕξαγωγέςΕπιχειρηματική αποστολή 15 ελληνικών εταιρειών τροφίμων στο Παρίσι
spot_img

Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συνδιοργανώνει με το Ε.Β.Ε.Α Επιχειρηματική Αποστολή στην Γαλλία με την υποστήριξη της Enterprise Greece.

Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και το  Ε.Β.Ε.Α με την υποστήριξη  της  Enterprise Greece διοργανώνουν  σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας Παρισίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Παρισίων, την πρώτη ελληνική Επιχειρηματική Αποστολή στο Παρίσι μετά από δυο δεκαετίες.

Από τις 15 έως τις 17 Απριλίου 2024, στην εν λόγω Αποστολή λαμβάνουν μέρος 15 ελληνικές επιχειρήσεις από την κατηγορία τροφίμων και ποτών, με σκοπό την προβολή των καινοτόμων ελληνικών προϊόντων τους, ώστε να αποκτήσουν επαφές και δικτύωση με υπεύθυνους αλυσίδων λιανικής πώλησης, χονδρεμπόρους και εισαγωγείς στην Γαλλία.

Την ελληνική Επιχειρηματική Αποστολή συνοδεύουν η Γενική Γραμματέας ΔΟΣ & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κα Μάιρα Μυρογιάννη, καθώς και η Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου. Από την πλευρά της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν εκπρόσωποι των ακόλουθων εταιριών: Agrino, Λουξ, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, Ευβοϊκή Ζύμη, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Μανδρέκας, Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Κρόκος Κοζάνης, ΓΕΩΔΗ, Φάρμα Κουκάκη καθώς και οι ελληνικές εταιρίες Menelaos Fresh, Κοινοπραξία συνεταιρισμών ομάδων παραγωγών Ν. Ημαθίας, Τσάνος, Jannis, ΜΕΒΓΑΛ.

Στο πλαίσιο της Αποστολής, προηγήθηκε στις 8 Απριλίου διαδικτυακό σεμινάριο, το οποίο διοργάνωσε το Ε.Β.Ε Παρισίων, για να ενημερώσει τους εκπροσώπους των συμμετεχουσών εταιριών και να προετοιμαστούν καταλλήλως για τη δομή και τις δυνατότητες πρόσβασης στη γαλλική αγορά.

Κατά την τριήμερη Αποστολή, οι εκπρόσωποι των εταιριών την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιήσουν field visit και θα συμμετέχουν αργά το απόγευμα σε δεξίωση που διοργανώνει η ελληνική Πρεσβεία για τα μέλη της ελληνικής αποστολής, στην οποία είναι προσκεκλημένοι Γάλλοι εισαγωγείς, χονδρέμποροι, εκπρόσωποι λιανεμπορίου και δημοσιογράφοι ειδικοί σε θέματα γαστρονομίας. Το πρωί της δεύτερης ημέρας, θα πραγματοποιηθεί Business Forum και B2B συναντήσεις με Γάλλους αγοραστές που έχουν προταθεί από το Επιμελητήριο Παρισίων και το γραφείο ΟΕΥ.  Τα μέλη της αποστολής το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση με τον διευθυντή καταστήματος μεγάλης γαλλικής αλυσίδας. Την τρίτη ημέρα, οι συμμετέχοντες έχουν προσκληθεί στη μεγαλύτερη ανοιχτή χονδρεμπορική αγορά της Ευρώπης, Rungis, στα περίχωρα των Παρισίων, για να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με χονδρέμπορους, διανομείς και εισαγωγείς.

Η εν λόγω Επιχειρηματική Αποστολή υπογραμμίζει τη σημασία της συνέργειας των Ελλήνων επιχειρηματιών και καταδεικνύει το όραμα των συμμετεχόντων για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων που αποτελούν πρεσβευτές της σύγχρονης παραγωγικής Ελλάδας στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο