Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Miyoko’s Creamery: Κατηγορούν την CEO ότι έκλεψε τις μυστικές συνταγές των vegan τυριών!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήMiyoko’s Creamery: Κατηγορούν την CEO ότι έκλεψε τις μυστικές συνταγές των vegan τυριών!
spot_img

ΤΟ ΔΣ της εταιρείας έπαυσε από την καθήκοντά της την ιδρύτρια ενός από τα πιο δυνατά ονόματα της βιομηχανίας φυτικών γαλακτοκομικών.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο μηνύει την ιδρυτή της εταιρίας φυτικών τυριών Miyoko’s Creamery, Miyoko Schinner, για κλοπή ιδιωτικών συνταγών, αφού αποχώρησε από την εταιρία τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με το Food dive.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρίας που δημοσιεύθηκε την ίδια μέρα που κατατέθηκε η αγωγή, ξεκαθαρίζεται πως το διοικητικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την παύση της Schinner από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου. “Έδειχνε συνεχώς ότι δεν είχε τις απαραίτητες επιχειρηματικές και επιχειρησιακές δεξιότητες διαχείρισης για να διευθύνει αποτελεσματικά μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία και να προσλαμβάνει και να διατηρεί υψηλό εκτελεστική ομάδα διαμετρήματος”, λέει το δελτίο. Έκτοτε η εταιρία βρισκόταν σε αναζήτησή στελεχών προς αντικατάσταση της.

   Σύμφωνα με την μήνυση που κατατέθηκε, η εταιρία ήθελε να διατηρήσει το ίδιο όνομα με την Miyoko Schinner, τιμής ένεκεν, καθως ήταν ιδρυτικό στέλεχος της. Ωστόσο, η εταιρεία διαπίστωσε ότι εκείνη απέφυγε την ευθύνη, απέλυσε πολλά στελέχη και δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους απόδοσης αλλά και τους οικονομικούς στόχους, τόσο το 2020 όσο και το 2021. Μόλις η ηγεσία της επιχείρησης πραγματοποιούσε διαδικασίες απομάκρυνσης της Schinner από τη θέση του CEO,“σχεδίασε μια συνωμοσία για να κλέψει την περιουσία, τα εμπορικά μυστικά και τις εμπιστευτικές πληροφορίες της Εταιρείας, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική εταιρεία”, λέει η αγωγή.

   Η απάντηση της Schinner για την αγωγή, ήρθε στον προσωπικό της λογαριασμό στο LinkedIn, η οποία αναφέρει: “Είμαι συγκλονισμένη που ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισαν να υποβάλουν μήνυση εναντίον μου. Υπάρχουν άγριες αναλήθειες για μένα που έχουν σκοπό να με καταστρέψουν και να με βγάλουν από τη μέση. Είμαι συνεργάσιμη με την Εταιρεία. Αδυνατώ να καταλάβω πώς υποστηρίζεται ότι θα διέβαλα ποτέ τη μάρκα που εγώ, και άλλοι βασισμένοι στις αξίες παθιασμένοι βίγκαν πρώην υπάλληλοι, δουλέψαμε τόσο σκληρά για να χτίσουμε”, συνέχισε. Η Schinner έγραψε επίσης στην ανάρτησή της στο LinkedIn ότι παραμένει διευθύντρια στην εταιρεία, αν και το δελτίο τύπου που ανακοινώνει την αποχώρησή της ανέφερε ότι η εταιρεία και η Schinner «έχουν χωρίσει».

   Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Forbes, η Miyoko Schinner ξεκίνησε να παρασκευάζει φυτικό τυρί και βούτυρο πριν περίπου 4 δεκαετίες όταν πραγματοποιούσε μαθήματα και διοργάνωνε και εκπομπή μαγειρικής. Έτσι μετά το τέταρτο βιβλίο μαγειρικής της, “Artisan Vegan Cheese”, που περιελάμβανε τυρί από Κάσιους, δημιούργησε την Miyoko’s Creamery το 2014. Η εταιρία τώρα πουλά εναλλακτικές επιλογές βουτύρου, κρέμας τυριού και μοτσαρέλας, μαζί με άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που παρασκευάζονται από ξηρούς καρπούς, βρώμη και όσπρια σε 20.000 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Walmart και Target. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, η εταιρία θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά ονόματα της βιομηχανίας φυτικών γαλακτοκομικών. Σύμφωνα με το Crunchbase, το Miyoko’s Creamery έχει συγκεντρώσει 58,8 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της ζωής του.

   Η εταιρεία κέρδισε μια αγωγή ετικετών σχετικά με το φυτικό βούτυρο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας της Καλιφόρνια το 2021 που προσπάθησε να αποτρέψει την κορυφαία μάρκα vegan γαλακτοκομικών από τη χρήση όρων όπως «βούτυρο», «χωρίς λακτόζη» και «χωρίς σκληρότητα» στις βίγκαν εναλλακτικές λύσεις βουτύρου. 

   Μετά την απομάκρυνση της Schinner και μέχρι την εύρεση νέου CEO, προσωρινά τα ηνία κρατάει ο John Blair, ο οποίος πρωηγουμένως είχε υπηρετήσει σε κορυφαίους οικονομικούς ρόλους την Rebbl και την Plum Organics.    

https://www.fooddive.com/news/miyokos-creamery-sues-miyoko-schinner/643149/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο