Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο σημαντική είναι η διαχείριση των υγρών αποβλήτων στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠόσο σημαντική είναι η διαχείριση των υγρών αποβλήτων στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών
spot_img

Η διαχείριση των υγρών αποβλήτων παρουσιάζει ιδιαίτερες προκλήσεις στον τομέα της παραγωγής τροφίμων και ποτών.

Η διαχείριση των υγρών αποβλήτων στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών παρουσιάζει πολύπλοκες προκλήσεις που απαιτούν προσαρμόσιμες λύσεις. Κάθε τομέας αυτής της βιομηχανίας παράγει μοναδικούς τύπους υγρών αποβλήτων, που απαιτούν αποτελεσματική διαχείριση για τη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τη διασφάλιση βιώσιμων λειτουργιών.

Συχνά, μια ίδια μονάδα μπορεί να δημιουργεί διαφορετικούς τύπους υγρών αποβλήτων ανάλογα με το πόσα προϊόντα παράγει μια εγκατάσταση τροφίμων και ποτών. Για παράδειγμα, εάν μια μονάδα παράγει κέτσαπ τη μία ημέρα και ξύδι την επόμενη, θα έχει διαφορετικά επίπεδα υγρών αποβλήτων τις διαφορετικές ημέρες.

Οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των λυμάτων. Με την επιλογή της κατάλληλης τεχνολογίας ή του συνδυασμού τους, οι εγκαταστάσεις μπορούν να επιτύχουν σημαντικές μειώσεις των ρύπων, εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Η πολυπλοκότητα της επεξεργασίας εντείνεται περαιτέρω από τη φύση των ρευμάτων αποβλήτων, τα οποία περιέχουν διάφορες ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων βιολογικών υλικών, ελαίων και βιομηχανικών καθαριστικών μέσων. Τα συστήματα επεξεργασίας πρέπει να επιδεικνύουν στιβαρή απόδοση, ενώ χειρίζονται τόσο ποικίλους όγκους όσο και μεταβαλλόμενες συνθέσεις υγρών αποβλήτων.

Πλέον, ο κλάδος εστιάζει όλο και περισσότερο στις δυνατότητες εξοικονόμησης νερού και ανάκτησης πόρων, με γνώμονα τόσο την περιβαλλοντική ευθύνη όσο και οικονομικούς παράγοντες. Αυτές οι πρωτοβουλίες βοηθούν τις εγκαταστάσεις να ελαχιστοποιήσουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις, μειώνοντας ταυτόχρονα τα λειτουργικά έξοδα μέσω της βελτιωμένης αξιοποίησης των πόρων.

Μια ορθή διαδικασία προηγμένης επεξεργασίας λυμάτων στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών πραγματοποιήθηκε από την BioProcessH2O, η οποία δημοσιοποίησε τη διαδικασία. Ο πελάτης της εταιρείας ήταν η Kraft/Heinz, η οποία χρειαζόταν να αναβαθμίσει το σύστημα επεξεργασίας λυμάτων της για να ανταποκριθεί σε περισσότερες απαιτήσεις απόρριψης και να διαχειριστεί την αυξημένη παραγωγική δυναμικότητα.

Η υφιστάμενη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στα νέα όρια αδειών για τη Βιοχημική ζήτηση οξυγόνου (ΒΟD) και επιπλέον, η μονάδα έπρεπε να εξυπηρετήσει την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας.

Η BioProcessH2O εφάρμοσε μια ολοκληρωμένη λύση επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, η οποία περιελάμβανε:
Μια δεξαμενή εξισορρόπησης για τη διαχείριση των διακυμάνσεων της ροής, διαλογή, αντιδραστήρα βιοϋμενίου κινούμενης κλίνης (MBBR) για δευτεροβάθμια βιολογική επεξεργασία. Το αποτέλεσμα ήταν η μείωση της BOD κάτω από τα ρυθμιστικά πρότυπα και τις απαιτήσεις εκροής για απόρριψη στον τοπικό δήμο.

Η εφαρμογή ολοκληρωμένων στρατηγικών επεξεργασίας μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία πολύπλοκες προκλήσεις σχετικά με τα υγρά απόβλητα, να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με αυστηρούς κανονισμούς και να υποστηρίξει την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Παραμένοντας ενημερωμένος σχετικά με τους αναδυόμενους ρύπους και τις τεχνολογίες, ο κλάδος μπορεί να επιτύχει αποτελεσματική διαχείριση των λυμάτων, εξασφαλίζοντας τόσο τη λειτουργική βιωσιμότητα όσο και την περιβαλλοντική διαχείριση.

https://www.foodengineeringmag.com/articles/102626-wastewater-management-in-the-food-and-beverage-industry

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο