Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ερασιτεχνική αλιεία: Μειώνεται ο αριθμός των αγκιστριών στα παραγάδια στη Ιταλία

ΑρχικήΝέαΑλιείαΕρασιτεχνική αλιεία: Μειώνεται ο αριθμός των αγκιστριών στα παραγάδια στη Ιταλία
spot_img

Από 200 μειώνονται στα 50 τα αγκίστρια στα παραγάδια ερασιτεχνών αλιέων.

Η Ιταλική Ένωση αγροτών και αλιείας Coldiretti Impresa Pesca, εξέφρασε την ικανοποίησή της  για την απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, Francesco Lollobrigida, να περιορίσει τον αριθμό των ερασιτεχνικών αγκίστρων παραγαδιών από 200 σε 50. «Είναι σαφές ότι αυτή η απόφαση – υπογραμμίζει ο Coldiretti Impresa Pesca – πηγαίνει προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης όλων όσων χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο παράνομα και βλάπτουν την επαγγελματική αλιεία». 
Το παραγάδι είναι ένα τεχνικό εργαλείο «που προορίζεται για όσους το χρησιμοποιούν επαγγελματικά», υπογραμμίζει η Coldiretti Impresa Pesca, προσθέτοντας ότι πολύ συχνά «είχαμε μάρτυρες, ψαράδων που αυτοπροσδιορίζονταν ως ερασιτέχνες, να ρίχνουν 200 αγκίστρια στο νερό, παρότι στην πραγματικότητα είναι επαγγελματίες ψαράδες».
Πρόκειται για μια απόφαση η οποία «θα συμβάλει στη βελτίωση της προστασίας της θάλασσας και των αλιευτικών πόρων της και να βοηθήσει τους επαγγελματίες αλιείς σε μια στιγμή ιδιαίτερης δυσκολίας στον τομέα της αλιείας, καταλήγει η Coldiretti Impresa Pesca.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα ο αριθμός αγκιστριών των παραγαδιών σε κάθε πλωτό μέσο για κάθε άτομο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 150. Και ο συνολικός όμως αριθμός των αγκιστριών δεν μπορεί να υπερβεί τα 300 ανεξάρτητα από τον αριθμό των ερασιτεχνών, που βρίσκονται στο σκάφος ή το πλωτό μέσο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο