Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες εν όψει Τσικνοπέμπτης

ΑρχικήΝέαΕστίαση: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες εν όψει Τσικνοπέμπτης
spot_img

Αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της ημέρας το σουβλάκι – Υπαίθριες ψησταριές, μουσική χορός και reserve στο φουλ.

Στο φουλ βρίσκονται οι προετοιμασίες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης. Τόσο τα εστιατόρια, όσο και αρκετά καφέ – μπαρ ετοιμάζουν εξωτερικά ψησίματα από τις μεσημεριανές ώρες με μουσική και χορό, ενώ ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που έχουν προνοήσει από νωρίς να «καπαρώσουν» ένα τραπέζι για να γιορτάσουν με την παρέα τους την ημέρα των κρεατοφάγων.

Επίκεντρο του εορτασμού θα αποτελέσουν η Βασιλέως Ηρακλείου και οι γύρω δρόμοι, όπως και η ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο που θα ανάψει τις απαραίτητες φουφούδες επί της οδού Ερμού. Πέρα όμως από το παραδοσιακό ψήσιμο, η Αγορά θα ενώσει δυνάμεις με το Street Outdoors με σκοπό να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ένα πάρτι που θα ξεκινήσει από τις 4 το απόγευμα και θα διαρκέσει έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Η τροφοδοσία από την πλευρά των επιχειρηματιών έχει ήδη ξεκινήσει καθώς εκτιμάται πως τα νούμερα των κρεάτων αλλά και των συνοδευτικών που θα απαιτηθούν θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο με βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για άνοδο της θερμοκρασίας και την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Ο επιχειρηματίας, Σταύρος Σωτηρούδης, με καταστήματα εστίασης τόσο στα ανατολικά, όσο στο κέντρο και δυτικά της Θεσσαλονίκης ανέφερε πως «η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Στο κατάστημα του κέντρου τέτοιες μέρες δεν κάνουμε κρατήσεις, καθώς θα επιχειρήσουμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους πελάτες που θα θελήσουν να τηρήσουν το έθιμο. Αντίθετα, στο εστιατόριο μας στη δυτική είσοδο της πόλης σχεδόν το 100% των τραπεζιών είναι ήδη ρεζερβέ».

Το σουβλάκι, ο «βασιλιάς» της ψησταριάς

Το σουβλάκι, είτε χοιρινό, είτε κοτόπουλο, είναι ο «βασιλιάς» του ψησίματος και αποτελεί το «Νούμερο 1» στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Και οι κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης εκτιμούν πάντως πως τη φετινή χρονιά θα υπάρχει αύξηση τόσο στις πωλήσεις των κρεάτων όσο και στα εξωτερικά ψησίματα και αυτό λόγω του πολύ καλού καιρού και της διάθεσης του κόσμου να επιστρέψει σε παλιές, προ πανδημίας, συνήθειες.

«Οι παραγγελίες ξεκίνησαν δειλά δειλά, ωστόσο, οι ‘Ελληνες ακόμη και στα ψησίματα με την παρέα τους είμαστε της τελευταίας στιγμής. Οι σύλλογοι και τα σχολεία έχουν προνοήσει για τις προμήθειες. Εκτιμούμε όμως πως θα υπάρξει αύξηση στις πωλήσεις των κρεάτων φέτος για τους εξής δύο λόγους: τον πολύ καλό καιρό συγκριτικά με πέρσι και την απελευθέρωση όλων των μέτρων του κορονοϊού», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Νίκος Μπαλαμπανίδης.

Σύμφωνα με τον κ.Μπαλαμπανίδη στα περίπου 900 κρεοπωλεία που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις στο νομό Θεσσαλονίκης υπάρχει επάρκεια κρεάτων, ενώ οι τιμές τους τελευταίους 4 – 5 μήνες παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

«Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε τις ποσότητες που θα πουληθούν, το σίγουρο είναι πως υπάρχει πλήρης επάρκεια στην αγορά αφού οι διακινητές μας προμηθεύουν καθημερινά με κρέατα. Την τιμητική του έχει το σουβλάκι, ακολουθούν με μεγάλη ζήτηση η παντσέτα και το λουκάνικο, όπως επίσης τα σουτζουκάκια. Τεμάχια που μπορούν να ψηθούν εύκολα και γρήγορα και είναι βολικό να φαγωθούν από την παρέα», συμπληρώνει ο πρόεδρος των κρεοπωλών.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο